SKICKA

Företagsevent att minnas

Ett viktigt budskap ska kommuniceras, ett jubileum firas, en produkt lanseras. Vi bygger era företagsevent, allt från idé till genomförande, i linje med syfte och budget. BokningsBolaget skapar events värda att minnas. Kundevenemang, lojalitetsresor, varumärkesstärkande aktiviteter. Alla typer av evenemang har en sak gemensamt; de är förenade med mycket arbete för dig som håller i trådarna. Det är då du behöver hjälp av en eventbyrå.


SKICKA EN FÖRFRÅGAN
BokningsBolaget hjälper er med förslag.

Företagsevent

Det gäller inte bara att hitta en lämplig miljö för ert företagsevent och evenemang, du skall också komma upp med ett varierande, roligt program innehållande detaljer om allt från teambuilding och artister till tidtabeller och menykort.

Vi videofilmar era events, vi fixar sånghäften och ordnar rekvisitan. Vi ordnar transporten, den personliga inbjudan och presenten på hotellrummet. Events kräver ljus, ljud, dekor, musik, underhållning, mat, dryck och personal. Och det viktigaste av allt, det ska fungera ihop i tid och logistik och skapa en helhet.

På plats under eventet

Som eventbolag bidrar vi med kompetens, idéer och personella resurser.Vi tar hjälp av våra stora kunskapsbank med konferensanläggningar, konferenslokaler och udda miljöer för events. Självklart finns vi på plats under genomförandet och ser till att ert företagsevent ska bli lyckat.

Vill du veta mer?

Kontakta BokningsBolaget för mer information. Skicka en förfrågan eller ring 08-506 285 00 så hjälper dig med planering, konferensanläggningar, och aktiviteter. BokningsBolaget har över 30 års erfarenheter av företagsevent och kommunikation.

BokningsBolaget är Sveriges ledande konferensbyrå sedan 1984 med alla konferens- och kommunikationstjänster under ett tak. Vi förmedlar, skräddarsyr och administrerar möten, konferensresor, events och kongresser i Sverige och i övriga världen.

Det är en mörk novembermorgon. Sakta vaknar Stockholm till liv. Vid Norra Bantorget på City Conference Center råder en febril aktivitet. Skyltar och namnbrickor plockas fram, litervis av kaffe kokas och ljud- och ljus testas. En pirrig förväntan ligger i luften. Snart anländer 1300 förskolepedagoger från Pysslingen.

Pysslingdagen ”Tillsammans är vi starkare”

Det är en mörk novembermorgon. Sakta vaknar Stockholm till liv. Vid Norra Bantorget på City Conference Center råder en febril aktivitet. Skyltar och namnbrickor plockas fram, litervis av kaffe kokas och ljud- och ljus testas. En pirrig förväntan ligger i luften. Snart anländer 1300 förskolepedagoger från Pysslingen.

En gång om året samlas Pysslingens alla förskolelärare för en medarbetardag. Märith Hallman, marknadsansvarig på Pysslingen Förskolor, håller i konferensen.
– Alla andra dagar får våra barn inspiration och motivation av förskolelärarna. Den här dagen är deras dag då de får fylla på med energi, utveckling och uppmuntran.

Märith berättar att det är en extremt stor apparat att arrangera den här konferensen. Det är inte bara förskolelärarna som berörs utan även barnen och deras föräldrar.
– Dagis är ju stängt! Det är ett stort ansvar som kräver respekt. Det måste helt enkelt bli bra!

Till sin hjälp har Märith BokningsBolagets projektledare. De har hjälpt henne med allt från att boka rätt lokal till att hitta föreläsare och passande intro-musik. Tid är en viktig faktor då de bara har en dag att röra sig med. Logistik och körscheman är a och o. För att undvika döda stunder har konferensen föregåtts av repetitioner och genrep.
– Det gäller att skapa en rytm som flyter genom dagen. Ljud och ljus ingår inte i min vardagssysselsättning så därför är det ovärderligt att ha en eventspecialist som BokningsBolaget vid min sida.

Veckorna före genomförandet gick skrivarna varma i Nacka Strand där BokningsBolaget sitter.
1300 namnskyltar skulle printas, plastas in och sorteras. Anmälningar, ändringar och meddelanden om specialkost hade strömmat in till deras administrations- och logistikproffs Annika Andersson. Hon strukturerade alla uppgifter och planerade flödet. Märith menar att registreringen kan tyckas vara en självklarhet men att den är oerhört viktig.
– Köer äter tid och väcker irritation. Annika är duktig på att förhindra proppar.

Den här morgonen flyter allt snabbt och smidigt. BokningsBolagets personal står på rad bakom registreringsdiskarna, hälsar välkomna och delar ut färgglada ”halsband” med namnskyltar. Deltagarna, som kommit resande från hela Storstockholm och även utifrån landet, är positiva och förväntansfulla. Ett sorl sprider sig över den stora foajén.
– Det finns ett stort värde i att träffa kollegor från andra förskolor. Temat för konferensen är ”Tillsammans är vi starkare” och det innebär att gemenskap är en del av syftet.

Dörrarna öppnas till den stora aulan och förskolelärarna tar plats. Ett bildspel från de olika arbetsplatserna rullar på filmduken. Från varje förskola som presenteras hörs visslingar och rop.
– Det finns en stolthet i organisationen som ger en härlig känsla, säger Märith.

Under dagen varvas intern information om mål och visioner med inspirationsseminarier. När det blir dags för lunch finns utrymme för samtal liksom i slutet på dagen. Då har BokningsBolagets eventavdelning under ledning av Lina Axelsson förvandlat trapphuset utanför lokalen till en glittrande mingelmiljö. Den mörka novemberdagen övergår i en färgsprakande After Work med liveband! City Conference Center fylls av skratt och sång.

Märith har knappt hunnit säga hej då till de1300 förskolelärarna förrän det är dags att börja planera nästa års medarbetardag. Eftersom Pysslingen Förskolor växer kommer den att bli mer omfattande och kräva större lokaler.
– Jag ser fram emot att tillsammans med BokningsBolaget arrangera ännu en lyckad konferens för våra fantastiska förskolelärare – för det är de värda!

PYSSLINGEN FÖRSKOLOR
93 förskolor
1300 medarbetare
Startade 1984
Finns i hela Sverige

Gruppkänsla, uppmuntran, framtidsanda… Ett tecken på en lyckad konferens är när medarbetarna återvänder till arbetet med ökad kunskap, arbetsglädje och fördjupad förståelse för varandra. Läkemedelsföretaget Otsuka Pharma Scandinavia klarade detta konststycke och mer än så: under en företagskonferens i Köpenhamn lyckades de förmedla hur meningsfullt deras arbete är.

Otsukas vinterkonferens

Gruppkänsla, uppmuntran, framtidsanda… Ett tecken på en lyckad konferens är när medarbetarna återvänder till arbetet med ökad kunskap, arbetsglädje och fördjupad förståelse för varandra. Läkemedelsföretaget Otsuka Pharma Scandinavia klarade detta konststycke och mer än så: under en företagskonferens i Köpenhamn lyckades de förmedla hur meningsfullt deras arbete är.

– Vi gör skillnad! Det var en häftig insikt att ta med sig hem, säger Emelie Henriksson, Executive assistent på Otsuka Pharma Scandinavia.
Det ligger alltid mycket arbete bakom en lyckad konferens. Ingenting får lämnas åt slumpen. Otsukas vintermöte varade bara två dagar men hade föregåtts av mer än ett halvårs förberedelser. Huvudansvaret för planeringen låg på Emelies bord och för att säkerställa kvaliteten och minska arbetsbördan tog hon hjälp av Marika Brämhagen, projektledare på BokningsBolaget.
– Vi visste vad vi ville. Men när visionerna är höga är det ovärderligt med en eventexpert som kan tala om vad som är genomförbart och inte. Det gjorde Marika, berättar Emelie.

En förutsättning för ett lyckat möte är ett uttalat syfte vilket Otsuka Pharma Scandinavia hade. Läkemedelsbolaget som består av drygt 60 medarbetare finns representerat i fyra länder (Sverige, Finland, Norge och Danmark) och är uppdelat i två skilda affärsområden med olika läkemedel och arbetssätt. Den årliga sammankomsten är ett verktyg för att få ihop verksamheterna till en.

Emelie berättar att Marika och hon diskuterade många resmål och idéer innan de till slut landade i Köpenhamn. Ett fullspäckat program med föreläsare, teambuilding och underhållning växte successivt fram. Emelie satte budgeten och Marika gjorde investerings- och tidsplaner.

Ju närmre genomförandet kom desto intensivare blev arbetet. Körscheman, namnbrickor, placeringskort, konfettibomber… Konferensen gick av stapeln strax före jul så veckan före avresan sågs Marika sitta och slå in 60 julklappar till deltagarna.
– Vilket jobb vi la ner – men så blev det också väldigt lyckat! Marika ställde upp och fixade allt jag bad henne om. Även om framförhållningen var god dyker det alltid upp sista-minuten-grejer.

När gruppen anlände till Köpenhamn en tidig måndagsmorgon vräkte regnet ner. Istället för snö låg vattendroppar på Tivolis färgsprakande julbelysning. Men i konferensrummet på hotellet med samma namn lät sig ingen nedslås. Föreläsaren Olof Röhlander bjöd på en vitamininjektion fylld av motivation och inspiration. Och när det blev dags för teambuilding med GreenHat People utomhus hade regnet upphört.

GreenHat People är en samarbetspartner till BokningsBolaget. De skapar lika roliga som seriösa utmaningar och eftersom de är mobila går aktiviteterna att genomföra över hela världen.
– Jag hade lagt ner mycket energi på gruppindelningen, berättar Emelie. Olika regioner och avdelningar fick chans att jobba ihop. Uppgifterna som vi fick och löste på surfplattor var knepiga, tokiga och krävde total fokus. Till slut ledde de oss till en bar där vi summerade våra upplevelser. Det blev många skratt och nya bekantskaper!

Några timmar senare återsamlades deltagarna för den stora galamiddagen. Under drinken dyker två unga magiker upp. Gästerna drogs som magneter till duon Brynolf & Ljung som utförde moderna close-up-nummer.
– Vi var som trollbundna! Saker försvann och dök upp på ett nytt och fräscht sätt som jag inte sett tidigare.

Brynolf & Ljung slog igenom i ”Britain’s got talent” och är nu på väg mot Las Vegas stora scener. BokningsBolaget har under flera år anlitat dem och vet att de alltid levererar. En stor fördel är att de kan kombinera show med värdskap vilket de även gjorde denna kväll. Middagens viktigaste programpunkt var att utse årets vinnare av ”Otsuka Spirit Award”, ett pris där personalen röstar fram den kollega som under året bäst representerat Otsukas värderingar. Nomineringar hade skett under hela året och nu återstod bara tre personer. ”…och vinnaren är…”
– Det blev en riktig gala! Till tonerna av pampig musik, strålkastare och konfettifyrverkeri delade vår vd Pontus Billstam ut det ärorika priset. Det blev stående ovationer och en underbar stämning!

Dansmusik tog vid efter Brynolf & Ljungs spektakulära show. Då dagen hade varit både lång och intensiv drog sig de flesta snart tillbaka. Ännu en spännande dag väntade.
– Till tisdagen hade vi bjudit in patientföreläsare. För oss som arbetar med läkemedel och sällan kommer i kontakt med den sidan av verkligheten var det en stark upplevelse. Deras berättelser gav både mening och stolthet till vårt arbete.

Otsukas största produkt är ett av världens mest använda läkemedel, en produkt som används i behandlingen av bl.a. schizofreni och bipolär sjukdom. Föreläsaren och författaren Markus Sandberg har en bakgrund av både drogmissbruk och schizofreni. Nu berättar han om sin resa tillbaka: ”En lång väg hem”.
– Det är en föreläsning som alla borde lyssna till. Han grep tag i oss på ett sätt som gjorde varenda liten stavelse intressant, säger Emelie.

Inom koncernen bedrivs även forskning inom bl a nefrologi. Vi träffade två patienter som har engagerat sig inom området och även deras berättelser berörde starkt.
– Tänk vad ett genombrott i vår forskning skulle innebära för dessa människor!

Under denna intensiva konferenshelg berättade ledningen även om året som gått och om målen som väntar. Emelie och andra stabspersoner informerade om nyheter och rutiner.
– Det känns alltid bra att slippa opersonliga mejl. Det är skillnad att berätta saker ”face to face”. Ingenting går upp mot det personliga mötet.

Emelie hade en tuff roll under dessa två dagar. Hon var både arrangör och deltagare. Bakom henne fanns hela tiden Marika, hotellpersonalen och inte minst ljud- och ljusteknikerna.
–Tillsammans lyckades vi verkligen sätta ihop en toppenkonferens och vi uppnådde det resultat vi ville med konferensen, avslutar hon.

Faktaruta:
På Otsuka Pharma Scandinavia AB arbetar vi med innovativa läkemedel och medicintekniska produkter, framför allt inom våra kärnområden CNS, endokrinologi, nefrologi, gastroenterologi och onkologi. Otsuka strävar efter att ständigt utvecklas och vara ledande inom dessa specialistområden.
Företaget har sina rötter i Japan och namnet Otsuka betyder ”betydande milstolpe” på japanska. Otsuka forskar, utvecklar, tillverkar och marknadsför innovativa originalprodukter med fokus på läkemedel för att behandla sjukdomar, och näringsprodukter för den dagliga hälsan. Inom läkemedelsområdet är Otsuka ledande inom psykisk hälsa, och har även forskningsprogram riktade mot flera sjukdomar i behov av bättre behandling, däribland tuberkulos som utgör ett signifikant globalt folkhälsoproblem. Otsuka drivs i en anda av kreativitet, nytänkande och medmänsklighet. Det är viktigt för oss att ge personlig service och att sätta patienten i centrum.
Otsuka Pharma Scandinavia AB grundades i Stockholm år 2001 och har verksamhet i samtliga nordiska länder. Otsuka startade sin verksamhet i Europa 1979. Otsuka Pharma Scandinavia ingår i Otsuka Pharmaceutical Co., Ltd. som är ett helägt dotterbolag till Otsuka Holdings Co., Ltd., Otsuka Groups holdingbolag. Otsuka Group har ungefär 44 000 anställda över hela världen, och företagets produkter finns tillgängliga i 80 länder. Otsuka grundades i Japan 1921.

Med Frisörföretagarna och deras medlemmar tar vi flyget ner till Dubai, sex timmar tar det och helt plötsligt befinner vi oss i exotiska, storstadstrendiga Dubai. Vad är det med denna stad som totalt tar dig med storm? Storslagna skyskrapor, överallt tornar de upp sig, majestätiskt på något vis. Du vet inte vart du ska kolla, du är helt omringad. Stora shoppingcentrum som du aldrig skådat, troligen världens största center ligger här. Dubai Mall är stort som ett samhälle, det måste besökas i flera omgångar för att du ska hinna med att se allt. Hur kom de föresten ens på idén att förlägga en skridskorink mitt i centret? Vackra arabiska män och kvinnor går omkring i fotsida dräkter, lyx, flärd, dofter av kryddor, strand, sol – det känns som Dubai överraskar på så många plan.

Dubai - en stad fylld med allt - betraktelser från en hälsoinstruktör

Med Frisörföretagarna och deras medlemmar tar vi flyget ner till Dubai, sex timmar tar det och helt plötsligt befinner vi oss i exotiska, storstadstrendiga Dubai. Vad är det med denna stad som totalt tar dig med storm? Storslagna skyskrapor, överallt tornar de upp sig, majestätiskt på något vis. Du vet inte vart du ska kolla, du är helt omringad. Stora shoppingcentrum som du aldrig skådat, troligen världens största center ligger här. Dubai Mall är stort som ett samhälle, det måste besökas i flera omgångar för att du ska hinna med att se allt. Hur kom de föresten ens på idén att förlägga en skridskorink mitt i centret? Vackra arabiska män och kvinnor går omkring i fotsida dräkter, lyx, flärd, dofter av kryddor, strand, sol – det känns som Dubai överraskar på så många plan.

Text: Maria Carlsson

Med Frisörföretagarna och deras medlemmar tar vi flyget ner till Dubai, sex timmar tar det och helt plötsligt befinner vi oss i exotiska, storstadstrendiga Dubai. Vad är det med denna stad som totalt tar dig med storm? Storslagna skyskrapor, överallt tornar de upp sig, majestätiskt på något vis. Du vet inte vart du ska kolla, du är helt omringad. Stora shoppingcentrum som du aldrig skådat, troligen världens största center ligger här. Dubai Mall är stort som ett samhälle, det måste besökas i flera omgångar för att du ska hinna med att se allt. Hur kom de föresten ens på idén att förlägga en skridskorink mitt i centret? Vackra arabiska män och kvinnor går omkring i fotsida dräkter, lyx, flärd, dofter av kryddor, strand, sol – det känns som Dubai överraskar på så många plan.

Temakonferens

Frisörföretagarna har valt att lägga sin årliga konferensvecka i Dubai det här året och BokningBolaget är med och arrangerar och skapar det rätta innehållet. Temat är hälsa och trender. Här vimlar det av trender. Dubai vill vara bäst, störst, mest av allt. Vi bor vid härliga Jumeirah Beach där du har stranden och den nya ”The Walk”, en strandpromenad kantad av restauranger, alldeles utanför hotellet. Det passar perfekt för oss svenskar som vill ha strand och storstad i ett. Det ger en perfekt återhämtning att komma till denna stad på hösten eller våren då temperaturen är som svensk sommar med lagom varm sol och där programmet inbjuder till gemensamma promenader och yogapass på 42:a våningen. Jag som är hälsoinspiratör från Sverige leder deltagarna i avslappnande och enkla övningar innan frukosten varje morgon. Under dagarna erbjuds deltagarna föreläsningar inom marknadsföring, trender, ekonomi, ledarskap för att de ska få med sig ny inspiration hem till sina salonger.

Tur ut i öknen

En av kvällarna innehåller en magisk afton i öknen, för tänk att Dubai för bara drygt 25 år sedan mest bestod av öken. Så det känns nästan som ett måste att uppleva en middag ute i ingenstans, med beduiner, kameler och typisk arabisk mat. I mörkret möts vi av tända facklor, arabiska män, vattenpipor, magdansöser och vacker stämningsfull sång. Vi sitter i skräddarställning, på utlagda mattor och intar middagen vid låga bord. Exotiskt och något helt annat än en vanlig trerätters middag.

Världsklass = Dubai

Dubai bjuder på mycket som är i världsklass. Här kan du åka upp i världens högsta torn, Burj Khalifa. Det är så högt att allt på marken blir som små myror, men vem vill inte säga att de varit i världens högsta byggnad. Det kostar en slant, men är väl värt! Ett kvarter bort från Jumeirah Beach finner du också den härliga marinan, med alla storslagna båtar och nya Pier 7, där du hittar 7 olika restauranger på 7 olika våningsplan, varierat kök med allt från det typiska arabiska till det mer internationella köket. För dig som gillar att besöka museum är Dubai Musem värt sitt besök, där får du se hur staden har byggts upp. Det är knappt att man kan tro att alla dessa byggnader byggts upp på endast 50 år.

Stadsdelen med själ

Mitt i detta storstadsmyller hittar du också souken, där du handlar kryddor, teer, guld, piratkopierade väskor. Det känns som du är tillbaka 20 år i tiden. Missa inte denna genuina, gamla, stadsdel där du kan dricka en magisk indisk chai, där kan du hänga en eftermiddag, strosa omkring och se på alla människor som är ivriga att få sin handel att gå runt. Jag slår mig ner på en bänk och insuper den sköna atmosfär som finns här medan resten av gruppen gör sina krydd- och väskinköp. Pricken över i:et är när böneutroparen påbörjar bönen, som återkommer fem gånger om dagen. Det är något visst med detta, som att staden stannar till mitt i all puls, vackert!

Det finns en enkelhet med Dubai, en skönhet, en känsla av lyx och flärd men ändå något genuint. Dubai bör upplevas åtminstone en gång i livet. Det är en överraskande stad som har hittat något alldeles eget och den passar perfekt för grupper och temakonferenser. Här finns verkligen något för alla!

Maria Carlsson är hälsoinspiratör inom yoga och rawfood
Aktuell med det nystartade caféet STHLM RAW, www.sthlmraw.se