Integritetspolicy

 

Vi värnar om våra kunders integritet och våra kunders förtroende för oss. Detta förtroende bygger bland annat på vårt sätt att hantera våra kunders personuppgifter. Vi eftersträvar en öppenhet i vår behandling av personuppgifter samt att öka skyddet för den personliga integriteten.

All behandling av personuppgifter som vi gör sker enligt tillämplig personuppgiftslagstiftning. Inom EU/EES gäller från 25 maj 2018 dataskyddsförordningen (GDPR).

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarige bestämmer vilket syftet och de metoder som används när personuppgifter samlas in och behandlas. Det är också personuppgiftsansvarige som ansvarar för att behandlingen sker enligt gällande lagstiftning.

Personuppgiftsansvarig: Marcel Bokning AB, BokningsBolaget
Organisationsnummer: 556273-7782
Adress Box 1232
131 28 Nacka Strand
Kontakt via e-post info@bokningsbolaget.se
Kontakt per telefon Anette Blomstrand

Vilka personuppgifter samlar vi in?

Vi arbetar oftast med kunder som vi har en lång relation till.  Vanligen har vi ett levererasavtal med de kunder som vi jobbar med men ibland så har vi inget skrivet leveransavtal utan arbetat med ett muntligt avtal istället. Leveransavtalet ger oss tillgång till de personuppgifter som vi behöver för att kunna kommunicera med kunder och leverera de produkter och tjänster som leveransen avser.

När du tar kontakt med oss (t.ex. via e-post, telefon eller när du fyller i dina personuppgifter i det kontaktformulär som finns på vår hemsida) kommer vi att spara uppgifter om dig som behövs för att lösa ditt ärende. Vi samlar aldrig in annan information om dej än vad du själv uppger i din kommunikation med oss.

Rättsliga grunden för vår behandling

Vi för ett personuppgiftsregister över vilka uppgifter vi samlar in, i vilka system vi gör det och vilken rättslig grund som insamlingen baserar sig på. I de fall vi använder samtycke som grund till insamlingen så har du rätt att återkalla ditt samtycke. Om du inte vill ta del av erbjudanden och/eller marknadsföring vänligen kontakta oss.

En del personuppgifter sparar vi för att uppfylla lagkrav eller myndighetskrav, exempelvis bokföringslagen vilket medför att vi kan komma att spara dina personuppgifter under en längre tid. För att kunna hålla dina personuppgifter uppdaterade och korrekta kan vi komma att inhämta uppgifter från privata och offentliga register.

Det kan också förekomma att dina personuppgifter behandlas baserat på flera olika rättsliga grunder.

Lagring av personuppgifter

Vi jobbar alltid efter principen att samla in så lite information som möjligt och att spara informationen så kort tid som möjligt. Det betyder att dina personuppgifter inte lagras längre än det är nödvändigt för att kunna uppfylla ändamålen med behandlingen.

Vår policy är också att i så liten utsträckning som möjligt skicka personuppgifter per mail. Vi strävar efter att minimera de personer som blir kopierade (CC:) i all vår korrespondens för att minimera spridningen av persondatauppgifter per e-post.

Våra anställda är utbildade på vår integritetspolicy. Det ingår också utbildning på vår integritetspolicy i den utbildning som varje nyanställda får.  Vi följer även kontinuerlig upp att policyn efterlevs.

Datalagring

Vi använder flera olika IT-tjänster och IT-system i vår verksamhet. Vissa av dessa system lagrar information i lokala system hos oss emedan andra uppgifter är lagrade hos någon av våra leverantörer. Därmed kan vissa personuppgifter lagras innanför och utanför Sverige och EU:s gränser. I dessa fall är vår leverantör vårt personuppgiftsbiträde som behandlar uppgifterna på vårt uppdrag och uteslutande enligt våra instruktioner.

Utlämning av personuppgifter

Vi lämnar aldrig ut personuppgifter till tredje man om det inte krävs för att fullfölja vår leverans till våra kunder. I de fall vi har någon leverantör som behandlar personuppgifter för vår räkning så har vi ett personuppgiftsbiträdesavtal, eller motsvarande dokumentation som reglerar att personuppgifterna behandlas uteslutande enligt våra instruktioner.

Rättelse och information

Du har rätt att få information om vilka personuppgifter som sparas om dig. Om du vill ha sådan information ska en skriftlig begäran lämnas till personuppgiftsansvarige.  Beroende på vad kontakten avser kan vi komma att kräva att du på lämpligt sätt kan styrka din identitet.

Användningen av cookies

På vår hemsida används cookies, tags och pixlar för att förbättra din användarupplevelse och dina sökningar efter våra tjänster. En cookie är en textfil som skickas från vår webbserver och som sparas på din webbläsare eller enhet. Vi använder oss även av cookies för övergripande analytisk information avseende din användning av våra tjänster  för att spara funktionella inställningar och för att kunna rikta relevant marknadsföring till dig. Du har själv möjlighet att ändra inställningarna i din webbläsare för användningen och omfattningen av cookies. Exempel på sådan justering är att blockera alla cookies eller att radera cookies när du stänger ner din webbläsare.

Klagomål till tillsynsmyndighet

Du har alltid rätt att framföra klagomål om vår behandling av dina personuppgifter till en tillsynsmyndighet som i vårt fall är Datainspektionen. För kontaktuppgifter, se www.datainspektionen.se.