Bratislava – cool mötesstad mitt i Europa

17 juli 2017
Vallgravar och hightech, Centraleuropeisk cafétradition och hippa inneställen. Det historiska Bratislava lever sida vid sida med en ny och modern storstad. Vandra runt i gamla stan och upptäck en ungdomlig puls mitt i de gamla kvarteren. Bratislava har blivit coolt!
Den traditionella bilden av Bratislava består av historiska byggnader utmed Donau. Men den Slovakiska huvudstaden är en plats under förändring. Bratislava är en moden universitetsstad där stora satsningar görs på framtidens teknik. Allt fler innovativa startupföretag etablerar sig här. Ett supersnabbt wifi och ett öppet företagsklimat lockar..
Här råder över huvud taget en positiv framtidssyn och det i sin tur har ökat populariteten bland konferens- och eventarrangörer från hela världen. Den strategiska placeringen i Europa hjälper naturligtvis till. Läget kunde inte vara mer centralt. Det är bara sju mil till Wien. Ni flyger dit och en timme senare är ni framme! Om ni har lite extra tid att spender och vill få en härlig upplevelse på köpet tar ni båten utmed Donau mellan de två huvudstäderna.

Till fots mellan nytt och gammalt

Bratislava är en stad av kontraster. Utanför vallgraven syns tydliga spår från den grå kommunisttiden men inne i gamla stan lyser fasaderna i ljusa pastellfärger. I de trånga gränderna ligger trendiga inneställen och klassiska caféer. Här finns egentligen allt det som resenärer söker i Wien och Budapest – men i ett betydligt mindre format. Det är gångavstånd mellan alla sevärdheter.
Det som hänt de senaste åren r att utländska investerare strömmat till och bidragit till att Bratislava återfått sin forna glans som kosmopolitisk mötesplats. Ett exempel är att Slovakien utvecklats till Europas Detroit. Det centrala läget, den innovativa miljön och den låga prisnivån har gjort landet attraktivt för bilindustrin. Idag tillverkar de flest bilar i världen i förhållande tillantalet invånare.

Det senaste inom mötesindustrin

Konferenslokalerna och hotellen imponerar också. Det senaste tillskottet är X-Bionic Convention Sphere. Två kända slovakiska billionärer har investerat i ett supermodernt kombinerat sport- och kongresscenter. Här finns både inom- och utomhusarenor med den absolut senaste tekniken. Det är spektakulärt och ett måste om ni vill uppleva det senaste inom mötesindustrin. Hoppas ni är övertygade nu; Bratislava är en cool mötesmiljö!

5 saker som gör Bratislava till ett smart val!

1. Ny scen för startups

Unga talanger och internationella investerare har fått upp ögonen för Bratislava. Det har blivit en plattform där nytänkande människor möts. Slovakien har blivit ett land att räkna med vad gäller framtida framgångsföretag.

2. Innovationer & snabbt wifi

Här finns den senaste tekniken. Att Bratislava är en modern och innovativ universitetsstad har gjort att de ligger i framkant. De har en av de snabbaste internetanslutningarna i Europa.

3. ”Best Bang for the Buck”

Bratislava är också en av de mest prisvärda destinationerna i Europa. Det gäller i allra högsta grad för konferenser och events. Det är inte bara mat och dryck som är billigt. Hotell och lokaler håller lika hög kvalitet som i andra storsätder men till helt andra priser.

4. Känn dig säker

Idag är säkerheten en viktig faktor i val av resmål. Bratislava har en av Europas högsta säkerhetsindex. Det känns i atmosfären.

5. Bra kommunikationer

Flyg, tåg, buss eller båt – resan hit är snabb och enkel. Staden har en egen flygplats men från Skandinavien är det enklast att flyga från Wien. Därifrån är det bara sju mil.

Missa inte!

Urban House – Om ni gillar hipsteratmosfär är detta stället för er! Egen öl och ett nyskapande kök. Miljön är skönt relaxad samtidigt som kvaliteten är hög. Grupper kan abonnera Urban House för konferensmiddagar eller fester. Tema: Hipster för en kväll!
Fach Bratislava – Efter många år i Stockholm, på bland annat Gastrologik, Mathias Dahlgren och Fotografiska, har den slovakiske kocken Lukás Hesko återvänt hem för att öppna egen krog. På Fach handlar allt om att skapa enkla rätter med mycket smaker.
Kontakta BokningsBolaget för offert på info@bokningsbolaget.se eller telefon 08-506 285 00