Dreamteam för möten och kommunikation

6 oktober 2017

”Ett event är ett personligt möte. Det handlar om kommunikation mellan människor”. Orden är Niclas Cronemyrs. Han är nyrekryterad Business Event Manager på BokningsBolaget och hans mission är att addera ytterligare värden till kunden.

Det är ingen nyhet att BokningsBolaget arrangerar events. Det som är nytt är att omvärldens snabba förändringstempo ställer företag inför hela nya utmaningar. Då gäller det för eventbyråerna att möta deras behov. BokningsBolaget har därför förstärkt sin kompetens genom att rekrytera ett känt eventproffs. Niclas Cronemyr har bland annat varit delägare i Imagine som två år i rad utsetts till Årets Event Marketingbyrå.
– Vi gör en förflyttning av BokningsBolagets tjänster. Från och med nu kommer vi att addera större värden till kunden, berättar han.

Slutmålet för kunden är nästan alltid tillväxt och ökad försäljning menar han. Ett redskap för att nå dit är ett event med syfte att motivera personal, skapa lojala kunder och stärka varumärket.
– Vi brukar prata om ”happy moments”. Det låter glättigt men syftet är att skapa en framgångsrik företagskultur och därmed lönsamhet.

Vad innebär möten & events för dig?

– Det är kommunikation som går ut ”live”. Till skillnad från print som är statiskt kan vad som helst hända under ett möte.
Events är ett fysiskt media som kräver långa checklistor för att stärka upp skeendet. Den stora fördelen är att kommunikation i realtid stärker budskapet som inget annat media.
– Ett event är ett möte och en händelse där något ska förmedlas, där värderingar ska spridas och deltagarna påverkas. Med det som utgångspunkt blir det ganska solklart att dialog är den viktigaste ingrediensen i ett event. Interaktiviteten och inslag av sociala upplevelser är A och O om det ska bli ett positivt och bestående resultat.

Nicklas berättar att tjänsten står på två ben: kommunikation och evenemang. BokningsBolaget erbjuder bägge. Kärnan är det som ska kommuniceras. Allt runtomkring som lokal, dekor, teknik och mat finns där för att förstärka innehållet. De två benen slingrar sig som en DNA-kedja och bildar succesivt mötets checklista.

Vad kommer du att tillföra?

– Jag tar med mig erfarenhet och ett av branschens tyngsta nätverk. Den resa som vi ska göra kommer att kräva massor med olika kompetenser. Det har vi nu och därför finns inga begränsningar. Jag är extremt nyfiken och det är en förutsättning för att ta reda på syftet bakom mötet. Jag kan nog upplevas som lite provocerande med mina ständiga frågor om ”varför”.

Så, varför BokningsBolaget?

– Det känns bra att kliva in ett genuint bolag med goda värderingar. De har ett stort förtroende på marknaden och många trogna återkommande kunder. Jag vet inget annat företag som har egen IATA, kongressadministration och dessutom så stor kunskap om mötesplatser och destinationer i hela världen. BokningsBolaget har allt som krävs för att skapa det perfekta dreamteamet. Tillsammans kommer vi att fylla våra kunders events med helt nya värden – i Sverige och utomlands.

Vi är redo för att anordna ert nästa event. Kontakta oss idag!