Årsmöte – Alecta om att anlita BokningsBolaget

Möten och konferenser utgör ofta ett oumbärligt lednings- och utvecklingsverktyg. Livförsäkringarsbolaget Alecta har valt att låta BokningsBolaget ta hand om ledningsgruppens regelbundet återkommande möten. Det innebär att Alecta får hjälp med prisförhandling, bokning och statistik. Vi ställde fem frågor till Karin Andersson som är vd-assistent på Alecta.

Vad vinner ni på samarbetet med BokningsBolaget?

– Tid och pengar! Det är tidskrävande att boka konferenser. När jag vänder mig till BokningsBolaget slipper jag ringa runt själv vilket tar mer tid än vad du tror. Dessutom vat de alltid vad jag är ute efter. Som avtalskund har vi några utvalda konferensexperter som är dedikerade oss. De känner mig och vet vilka behov vi har. Det gör det både tidseffektivt och trevligt att kontakta dem.

– Priset är viktigt för oss. BokningsBolaget som är en stor uppköpare av konferenser har större uppköpare av konferenser har större möjlighet att förhandla fram bra priser än vad jag har som enskild kund. De har helt enkelt starkare påtryckningsmedlen och det märks på fakturan. Jag uppskattar också att BokningsBolagets tjänster är kostnadsfria.

Hur använder ni möten och konferenser i er verksamhet?

– Det är möten som för företaget framåt. I en tid när allting är komplext och snurrar så fort är det viktigt att ledningen ges tid till planering av och diskussioner om viktiga frågor.

Företagsledningen ses några gånger om året utanför Alectas kontor för att sätta upp gemensamma riktlinjer. Däremellan träffas ledningsgruppen ungefär varannan vecka på kontoret

Arbetar ni långsiktigt och strategiskt med möten?

– Förutom ledningsgruppen sammanträder styrelsen och dess utskott med jämna mellanrum. Det är ett pussel att få ihop alla möten så att de inte krockar. Det gäller att bjuda in deltagarna till respektive möte i god tid då kalendrarna fort blir fulla. Därför planerar jag alla dessa möten med drygt ett års framförhållning.

Skulle du rekommendera andra att anlita BokningsBolaget?

– Det gör jag hela tiden. Jag blev så glad när jag kom till Alecta och förstod att de redan arbetade med BokningsBolaget. Det hade jag gjort på mitt tidigare arbete och tyckte att det var så smidigt och effektivt. Det är ett utmärkt sätt att spara energi, tid och pengar.

Få mötesinspiration direkt i din inkorg!

Anmäl dig till vårt månatliga nyhetsbrev för att ta del av förmånliga erbjudanden, inspirerande artiklar och tips på hur ni skapar en kreativ och produktiv konferens.