Nätverksresa – Företagsekonomi och håruppsättningar på agendan

Frisörföretagarna är en av BokningsBolagets återkommande kunder. De arrangerar nätverksresor för sina medlemmar till inspirerande platser. Nordkalotten, USA eller Bangkok – den gemensamma nämnaren är att det är unika resmål som ger minnen som består. Vi har ställt några frågor till Wiveka Gillow som ansvarar för deras utbildningsresor.

Vad är Frisörföretagarna?

– Vi är en bransch- och arbetsgivarorganisation som har till uppgift att påverka och utveckla frisörbranschen. Hos oss är ägaren av ett frisörföretag medlem, förutsatt att de är behöriga frisörer som innebar ett gesällbrev.

Vad är syftet med konferensresorna?

– Utbildning och nätverkande. Vi försöker fylla våra utlandskurser med allt från företagsekonomi till inspiration. Vi har lärt oss av våra kursutvärderingar att inte underskatta stunderna mellan programpunkterna. Mötesplatserna för lunch, konferensfika och middagar är viktiga och värdefulla.

Vad söker ni när ni letar mötesplats och planerar innehållet?

– Vi utgår alltid från vilket tema vi sätter för kurserna och försöker hitta en miljö i linje med det. Våra medlemmar vill ha vackra miljöer där utbildning kan kombineras med avkoppling. BokningsBolaget har varit till stor hjälp när det gäller både tema, bokningar och förslag på resmål som ligger lite utanför boxen.

Hur använder ni BokningsBolagets tjänster?

– De skräddarsyr hela programmet. Jag får hjälp med allt från att boka flyg till att hitta hårmodeller. De har kontakter och kunskap och vet vilka hotell som är läckra, vilka restauranger som är inne och vad vi kan göra på plats.
När vi reste till Dubai var vi en stor grupp och då var det väldigt bra att ha en representant från BokningsBolaget med på plats. På så sätt kunde vi föreläsare fokusera på våra kursdeltagare och lägga mindre tid på praktiska arrangemang. Det tar mycket mer tid än vad man tror. Då var temat hälsa och välmående. BokningsBolaget tog med en yogainstruktör som tog hand om oss under hela resan och såg till att vi mådde bra.
I år var vi en mindre grupp som reste till Phuket och Bangkok. Men vi hade ändå stor hjälp av BokningsBolagets förarbete och noggranna planering. Vi får alltid ett kompendium om resmålet som vi i förväg kan skicka ut till resenärerna. Det känns väldigt proffsigt.

Vart går nästa resa?

– Det är inte helt bestämt. Önskemål finns om Kapstaden eller Las Vegas. Det vi lärde oss i år är att upplevelsen för kursdeltagarna startar redan på Arlanda när vi samlas. Trots att vi alla är väldigt vana resenärer och själva skulle kunna ta oss till en plats på andra sidan jorden, så handlar dessa resor om gemenskap och tillhörighet. Det har BokningsBolaget hjälpt oss att skapa.

Få mötesinspiration direkt i din inkorg!

Anmäl dig till vårt månatliga nyhetsbrev för att ta del av förmånliga erbjudanden, inspirerande artiklar och tips på hur ni skapar en kreativ och produktiv konferens.