KONFERENS & GRUPPRESOR TILL ITALIEN

Italien kryllar av pärlor för konferensresan. Kyliga alptoppar och heta sandstränder, stora städer och små byar och framförallt ett kök som varierar från region till region. BokningsBolagets egen italienare Pier Michael Togni delar med sig av tre helt olika favoriter för mötet.

Sök bland utvalda anläggningar i Italien

EN SKÖNHET I SYDTYROLEN

Bolzano

Varje årstid har sin tjusning i Bolzano. På vintern bjuder Renons bergsluttning på både pister och långfärdsspår och under barmarkssäsong är sluttningarna fulla av vandringleder. På lagom höjd vandrar man mellan krogarna. Själva staden Bolzano ligger i dalen och är ett bedårande shoppingparadis. Ni går under arkader (typsikt för norra Italien) och handlar allt från lokalt hantverk till Prada.
Regionen har varit Österrikisk och både tyska och italienska är gångbart. Även landinska om du råkar behärska det.
Maten är god men mättande och bastant. Vandring eller skidåkning är att rekommendera mellan måltiderna.
HOTELL
För konferenser är stadskärnan i Bolzano perfekt. Det är nära till allt och det finns något föra alla smaker. Pier Michal väljer två hotell i city som han goda erfarenheter ifrån. Hotel Greif och Park Hotel Laurin har bägge utmärkta konferenslokaler.
MAT & RESTAURANGER
Prova Canederli (köttfyllda jättebröd), strudel, gulasch, Schuttelbrot med speck (dvs mager lufttorkad alpskinka)
Restauranger
Laurin. Typisk lokal mat i hög nivå
Fosterbrau med eget öl brygeri.
AKTIVITETER
Åk linbana upp till bergtoppen Renon. Här väntar teamövningsaktiviteter och äventyr.

ETT PARADIS SÖDER OM SIENA

Maremma Toscana

Siena är en underbar stad, känd för sin Piazza del Campo och hästtävlingen Pallio. Siena kallas den ”röda tegelstaden” för alla byggnader och torn byggda i tegelstenar från trakten. Men vi ska åka lite söderut till ett Toscana som är mindre känt och mer genuint. Här är det böljade landskapet inbjudande och gårdarna bebodda året runt av bönder och vinproducenter.
På väg till hotellet stannar vi till vid klosterkyrkan San Galgano. Läget på en höjd och den ovanliga arkitekturen gör detta till en av Toscanas vackraste byggnader. Atmosfären är mystisk och legenden om Kung Arthur lär ha sitt ursprung hör. Riddaren Galgano slog sönder en sten med ett svärd på 1100-talet och i en eremitgrotta här kan vi fortfarande beskåda den.
MAT & RESTAURANGER
En måltid i Toscana inleds ofta med lite prosciuton Cinta Senese som lär vara något alldeles extra (gjord på speciella grisar). Gillar ni vitlök? Då är pastarätten Picci All`Aglione ett måste. Annars beställer ni in vildsvin. Som dessert doppar ni biscotti Cantucci i starkvinet Vin Santo.
Det här och mycket annat kan ni beställa i byn Casciano som ligger fem minuter från Borgo. På La Taverna di Casciano äter ni lika genuint som billigt.
VIN
Bianco di Pitigliano. Vitt
Morellino di Scansano- Rött
AKTIVITETER
Prova den nyöppnade 18 håls golfbanan, slappna sedan av i deras spa med eget termalvatten.
Upptäck Borgos omgivningar på hotellets hästyggar eller mountainbikes.

MÖTE PÅ SICILIENS KLIPPOR

Taormina

På en klippa 200 meter över havet ligger den historiska staden Taormina. Redan de gamla grekerna var höll till här och de byggde bland annat en amfiteater. När konsertbesökarna satt sig till rättar blickar de ut över Taormina, Etna och havet. När dirigenten lyfter taktpinnen är upplevelsen fulländad!
Det kan vara skönt med ett dopp emellan konferenspassen. Då tar man trapporna ner från byn till klippbad eller åker till de magiska sandstränderna vid Giardino-Naxos.
Sicilien är i princip en året-runt-destination. Det kan vara badväder redan i mars. Pier Michael berättar om en resa i april när oliv- och citronträden blommade på Etnas sluttningar samtidigt som snön låg på toppen.
MAT & RESTAURANGER
Sicilien är ön att resa till om ni är intresserade av mat. Citron, apelsin, oliver och mycket fisk. Det många inte vet är att de är stora producenter av marsipan.
Pier Michaels favoritrestauranger är de små familjedriva restaurangerna Tratotria di Nino och Viccolo stretto.
AKTIVITETER
Etna gör att ön bjuder på starka kontraster. Det bördiga landskapet övergår i månlandskap ju närmre kraterkanerna ni kommer. En utflykt upp görs på eget ansvar då vulkanen är aktiv. Med jeep kommer ni ganska långt men sista branten måste ni gå. Det är stort att blicka ner i lavan och känna doften av svavel.

BOKA ER NÄSTA KONFERENS MED OSS TILL ITALIEN!

Vi hjälper er med hela konferensresan. Flyg, transport, hotell, restauranger och aktiviteter.

  • I och med att du kontaktar oss via vårt webbformulär godkänner du att vi lagrar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.