KONFERENS LONDON

Det spelar ingen roll hur många gånger du varit där. Det gör inget om det är grått och regnar. Det är inte heller hela världen om inte reskassan är sprängfylld. London är alltid rätt!

Vi vill försöka ge en annan bild av staden än den man är van vid. Piccadilly Circus och Hyde Park har de flesta svenskar sett. Östra London är däremot ganska oupptäckt och det är ett exempel på ett område som blir allt hetare. Ta tunnelbanan österut till Shoreditch. Fram till 80-talet levde arbetarklass, sida vid sida, med kriminella och prostituerade här. Då började fattiga artister flytta hit på grund av de låga hyrorna. Några av dem slog igenom och plötsligt var det hippt att bo i Shoreditch. Modeskapare, designers och konstnärer har nu tagit över stadsdelen. Det kryllar av barer och krogar. Östra London är nog den hetaste och mest kändistäta restaurangscenen just nu.

Ger man sig ytterligare österut kommer man till Stratford. Det var här OS gick av stapeln. Den tidigare slitna och förfallna stadsdelen genomgår en totalförvandling. Mycket gjordes inför OS men förvandlingen pågår fortfarande. Stratford kommer starkt. Det är inte bara arenorna och Europas största shoppingcenter som lockar. Stadsdelen har fått en egen charm och lite stjärnglans.

Det händer även mycket i centrala London. Staden växer på höjden. Det fullkomligt poppar upp byggnader som erbjuder barer och restauranger med utsikt. Några av de mest populära är Vertigo Bar, Sushi Samba och Paramount Club. Vid London Bridge har ett nytt torn byggts. Det är 310 meter högt och ett av Europas högsta. Arkitekturen har liknats vid en glasskärva men skulle också kunna beskrivas som en spetsig pyramid i glas. I november öppnar Shangri-La ett lyxhotell mitt i huskroppen. Utsiktsvåningen har redan öppnat för allmänheten liksom Aqua Shard på 31:a våningen där man kan njuta av både vy och mat.

London är en efterfrågad destination och nya hotell öppnar hela tiden. Trenden går mot en mer minimalistisk design. Inga blommiga heltäckningsmattor eller tunga sammetsgardiner. De nyöppnade hotellen har en sober lyx som är avskalad. Det klassiskt engelskt pråliga har fått ta ett steg tillbaka i förmån för exklusiva rena råmaterial och hi-tech. Bland de nya hotellen finns ME Hotel på Strand, South Place Hotel i Moorgate, Café Royal vid Piccadilly Circus och under hösten öppnar London Edition i Fitzrovia.

Mattrender:
Det har blivit mer fokus på exklusiva råvaror och tillagning från grunden, att utnyttja råvaror på nygamla och inovativa sätt. Lika som med hotellen – enkelhet och kvalitet, smaker får tala. HIX och St John är två trendiga restauranger vars tastingmenyer lockar gourmander från hela världen. Ett tecken på att kvaliteten på maten höjts är också gastropubarna. Jugged Hare i Barbican är bara en i raden. En förfining av de etniska köken pågå ständigt, det går att få fantastisk kvalitetsmat och upplevelser från världens alla hörn.

Aktiviteter för grupper:
En ny aktivitet är att klättra på O2 Arenan i North Greenwich. Garanterad spänning och utsikt! Det passar bra att kombinera med en tur med Emirates linbana över Themsen. När man ändå är i Greenwich tycker jag att man ska besöka marknaden och observatoriet med Greenwich Meridian Line. Är gruppen intresserad av mat är Brixton Market intressant. Här gör vi en matresa runt jorden på en halv dag.
I Shoreditch, Brick Lane, arrangeras ”graffiti tours”. Gruppen får både se och prova på. Sightseeing i röda dubbdäckare är klassiskt – men varför inte byta ut bussarna mot Mini Coopers.

Kontakta oss så hjälper vi dig att planera er nästa London konferens

Vi hjälper dig med konferensen i London, från idé till genomförande. Vi skapar ett program efter era behov och förhandlar priserna åt er. Eller mejla utland@bokningsbolaget.se

  • I och med att du kontaktar oss via vårt webbformulär godkänner du att vi lagrar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.