5 MÅSTEN FÖR KONFERENSEN I NEW YORK

New York är så mycket mer än Times Square och Frihetsgudinnan. Här tipsar BokningsBolaget om fem aktiviteter som kommer att förgylla konferensresan.

Konferens New York

New York är så mycket mer än Times Square och Frihetsgudinnan. Här tipsar BokningsBolaget om fem aktiviteter som kommer att förgylla konferensresan.

1. World Observatory
Den 29:e maj 2015 öppnade en helt ny spektakulär sevärdhet i New York. På platsen där tvillingtornen föll den 11 september 2001 står nu One World Trade Center. Sky Pods (hissar) tar er upp till 102:a våningen på mindre än 60 sekunder. Under resan upp får ni se en ”time-lapse-video” som visar New Yorks skyline från 1600-talet fram till idag. De tre översta våningarna i skrapan utgör One World Observatory. Utsikten från de 381 metrarna är svindlande och mäktig. En digital ”concierge” guidar er runt staden.

2. Brooklyn
Stanna inte bara på Manhattan när ni är i New York. Brooklyn och framförallt Williamsburg, har blivit trendigt. Börja besöket vid Brooklyn Bridge Park och blicka ut över Manhattans fantastiska siluett. Kanske är den som allra vackrast härifrån. Fortsätt sedan till Brooklyn Winery (föredrar ni öl väljer ni istället Brooklyn Brewery) där ni både kan smaka och handla vin. Från flärd till svett. Nästa stopp blir en boxningsmatch á la Rocky. Det går nästan att ta på adrenalinet. I Brooklyn finns också en enorm loppmarknad, Brooklyn Flea. Kolla dag och plats – det varierar efter säsong.

3. Sjung gospel i Harlem
Många har besökt en gospelgudstjänst i Harlem men få har varit med i kören. Det här är en upplevelse fylld av glädje. En pastor välkomnar er och delar in er i olika stämmor. När ni till slut fått ihop dem brister ni ut i en rungande ”Oh happy day”. Ni lämnar kyrkan med stora leenden på läpparna. Avsluta gärna besöket i Harlem med ett besök på Marc Samuelssons Red Rooster (bordsbokning krävs).

4. Baka på Waldorf Astoria

Waldorf Astoria är känt för många saker. En av dem är The Red Velvet Cake – en föregångare till dagens populäracupcakes. Även om ni inte bor och konfererar på Waldorf Astoria kan ni göra ett besök i bageriet i källaren. Där tar hotellets souschef emot er och förser er med varsitt förkläder. Under hans ledning bakar ni sedan de mest underbara cupcakes. En annorlunda och välsmakande teambuilding som avslutas med förmiddagsfika.

5. The High Line & Chelsea Market
Glöm inte bort västra Manhattan! Meatpackning district är fyllt med trendiga restauranger och barer. Vandra på The High Line, en järnvägsviadukt som varit bortglömd i 30 år. Nu har den blivit en lugn oas med vackra planteringar. Besök också Chelsea Market som ligger i kakmärket Oreos gamla fabrik. Botanisera bland alla matbutiker, njut av dofterna och smakerna. Avsluta besöket på västra Manhattan med en amerikansk brunch.

Intresserad av konferens i New York?

Kontakta oss så hjälper vi dig att arrangera din konferensresa!

  • I och med att du kontaktar oss via vårt webbformulär godkänner du att vi lagrar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.