Artipelag

Artipelagstigen 1
Gustavsberg - Stockholm

Artipelag är en internationell mötesplats för konst, kultur, design och god mat – vackert belägen på Värmdö i Stockholms skärgård, bara 20 min från Stockholm city.

I den väldiga, svarttjärade byggnaden, ritad av arkitekt Johan Nyrén, ryms en stor konsthall, ett flertal lokaler för events och konferenser, en designbutik samt två restauranger med uteserveringar och storslagen sjöutsikt.

I omgivningarna löper flera spånbelagda naturstigar och en nära kilometerlång strandpromenad – byggd i lärkträ och särskilt anpassad för rullstolsburna och familjer med barnvagn. En attraktion i sig menar många besökare.

De flesta är förvånade över hur lätt det är att ta sig hit – såväl med buss, bil som med båt. Här finns parkeringar med 350 platser och dessutom en brygga för passagerarbåtar från stan. När ni bokar och bekräftar möten ingår fri transport tur och retur Stockholm city. Erbjudandet gäller alla typer av möten, undantaget skräddarsydda möten i Artipelag Artbox.

Välkommen till Artipelag!

Konferens

Vi hjälper dig att arrangera möten och event där även platsen blir en minnesvärd upplevelse i sig. Vi erbjuder restauranger av högsta klass, flexibla ytor för kreativa möten och konferenser i en unik skärgårds-miljö och spännande arkitektur. Dessutom kombinerar vi gärna möten med kulturella inslag som konstvisningar.

Vilket möte du än planerar lägger vi alltid stor vikt vid att erbjuda den bästa lokalen för just ditt behov. I vår anläggning ryms allt från den stora Artboxen till mindre, personligare paviljonger och rum. Även våra två restauranger med tillhörande terrasser är mycket populära att hyra, liksom foajén eller det diskreta rummet Chrysantemum. Kräver ditt möte absolut exklusivitet och enskildhet hyr vi självklart ut hela anläggningen och stänger då för allmänheten!

Utbud

Med närheten till naturen och storslagen utsikt över Baggensfjärden kan Artipelag erbjuda naturnära konferenser med måltidspaket skapad av säsongens finaste råvaror. När ni bokar och bekräftar möten ingår fri transport tur och retur Stockholm city. Erbjudandet gäller alla typer av möten, undantaget skräddarsydda möten i Artipelag Artbox. Varmt välkommen till Artipelag!

Konsten och utställningarna spelar en viktig roll i Artipelags verksamhet. Konsthallen omfattar 1.800 kvm och har som ambition att arbeta med gränsöverskridande utställningar av såväl klassisk som modern och samtida konst men även med konstens gränssnitt mot konsthantverk och design.

ARTIPELAG ARTBOX
Här finns också vår Artbox som med sina 1.200 kvm golvyta och 12 m takhöjd är avsedd för alltifrån konferenser och banketter till konserter och filminspelningar.

NATUREN
Den natursköna Strandpromenaden går mellan parkeringarna och anläggningens västra entré. På vägen passerar man pontonbryggan för gästande fritidsbåtar och piren för passagerarbåtar från stan. I omgivningarna finns också ett flertal spånbelagda naturstigar som löper genom orörd bergs-, skogs- och ängsmark.

Artipelags takterrass erbjuder fantastiska vyer över skärgården och har dessutom en liten stenlabyrint för de minsta att springa i.

SOMMARFEST
Inled eller avsluta semestersäsongen på ett uppmuntrande sätt med en kickoff, sommarfest eller företagsevent i Stockholms skärgård. Få ställen i Stockholm utstrålar sommar och semester så tydligt som Artipelag och här finns en mängd möjligheter för små och stora fester, event och kickoffer.

SOMMARPAKET
Artipelag erbjuder under 2020 ett härligt sommarpaket som inkluderar både transport, lokal och en härlig buffé. Ta med kollegorna och upplev skärgården när den är som allra vackrast! Ni hämtas upp inne i stan i klimatkompenserade bussar och anländer till Artipelag efter cirka en halvtimmes färd. Inled gärna kvällen med en fördrink ute på terrassen för att njuta av den vackra utsikten över Baggensfjärden. Slå er sedan ner till bords i någon av våra lokaler och ta del av vår somriga buffé. Pris: 700 kr exkl. moms per person. I priset ingår transport från Stockholm tur och retur, sommarbuffé samt egen middagslokal.

UTSTÄLLNINGAR 2020

SIGNATURE WOMEN – 100 år på den svenska konstscenen (8 mars – 27 september 2020)
På internationella kvinnodagen, söndagen den 8 mars, öppnade Artipelags nya utställning Signature Women. Här presenteras cirka 350 verk av ett femtiotal svenska kvinnliga konstnärer, både kända och tidigare marginaliserade namn, verksamma från starten av förra seklet och fram till idag. Urvalet omfattar allt från måleri, skulptur, textil, konsthantverk och teckning till grafik, fotografi och film.

SKULPTUR I NATUR
Skulptur i natur är Artipelags permanenta utomhusutställning. Som namnet antyder handlar utställningen om det samspel som uppstår när konst placeras i naturen och inte som brukligt i den neutrala vita kuben. Verken går att se utmed promenadstråk i de omgivande skogarna och ängarna, vid strandkanten och på entrégården.

Fest

Bjud in till fest på Artipelag! Kom med båt från city och börja festen redan på akterdäck, fortsätt att mingla i vår vackra foajé och sätt er sedan vid dukade bord eller i Restaurang Artipelag med vidunderlig utsikt över grantoppar och Baggensfjärden. Eller njut en festmåltid för det mindre sällskapet i några av våra vackra paviljonger. Vad du än väljer gör vi vårt yttersta för att middagen eller festen blir oförglömlig.Kontakta oss så berättar vi mer om våra erbjudanden och förslag på mat och dryck för er middag eller fest.

Mat & dryck
Artipelag Restaurang fick år 2018 betyget ”Mycket god klass” av restaurangguiden White Guide. Vår filosofi är att servera god, vällagad mat skapad av säsongens finaste råvaror. Det gör oss glada och stolta eftersom vi tycker maten verkligen har en given plats i helhetsupplevelsen, vare sig det är fest eller arbetsmöte, kickoff eller minnesstund. Från vårt eget bageri Bådan Café & Konditori erbjuder vi dessutom utsökta bakverk och desserter. 2019 utsågs även Bådan till Sveriges bästa konditori 2019/2020 av White Guide.

”Ett sött konststycke”
– White Guide 2019

”Kulinarisk konst i skärgårdsmiljö”
– White Guide 2018

Kommunikation

Artipelag ligger endast 20 minuter från Stockholm city. Snabbaste sättet att ta sig hit är med egen bil eller med buss. Det går också att, under stora delar av året, ta sjövägen.

Boka möten med fri transport!
När ni bokar och bekräftar möten ingår fri transport tur och retur Stockholm city. Erbjudandet gäller alla typer av möten, undantaget skräddarsydda möten i Artipelag Artbox.

Buss: Hålludden 0 min
Tåg: Centralen 20 min
Flyg: Arlanda 65 km

Antal rum och bäddar

 • Handikappanpassat

Konferenslokaler

 • 6 lokaler
 • 2 grupprum
 • 1100 platser i största lokalen
 • 450 platser totalt i restaurang

Festvåning

 • 4 festvåningslokaler
 • 660 platser i största lokalen

Avstånd

 • Stockholm: 20 km

Miljö

 • Kust/skärgård

Utbud

 • Bar
 • Gåstavar
 • Isskulptering
 • Kanoter/kajaker
 • Ribbåtar
 • Skytte
 • Vandringar
 • Yoga/mindfulness
 • Äventyrsarrangemang
Visa fler detaljer

Om BokningsBolaget

Vi är en helhetsleverantör av konferenser och event i hela världen. Låt dig inspireras av de mötesplatser som vi förmedlar och skicka sedan en förfrågan till våra konferensexperter som hjälper dig med allt från bokning till innehåll. Vi kan hjälpa er med allt från idé till slutgiltigt utförande. Vi anordnar konferenser, företagsevent, kongresser, m.m.