5 idéer på teambuilding aktiviteter till kick offen

Det är viktigt att bygga upp en bra dynamik i sin arbetsgrupp. Det skapar inte bara en mer harmonisk arbetsplats utan också mer effektivt arbete och gladare medarbetare. Teambuilding är något som man kan arbeta med likaså på kick offen, på den årliga konferensen eller varför inte på en after work? Vi har listat 5 teambuilding aktiviteter som innefattar både fart, spänning och en härlig känsla av laganda.

Djurgårdskampen

I Galärparken på Djurgården delas ni upp i lag för att tävla om den ärofyllda Djurgårdsbucklan. Ni jobbar tillsammans i lag för att tjäna ihop poäng genom att försöka klara så många uppdrag som möjligt inom en utsatt tid. Djurgårdskampen är en rolig och utmanande aktivitet som passar perfekt för att stärka gruppen.

Drömbygget

Alla kan skapa. En stunds lekfullt kreativt arbete sätter fart på fantasin och ger energi och nya spännande idéer som sedan kan tas med in på arbetsplatsen. Trots samma förutsättningar blir lagens konstruktioner väldigt olika. Drömbygget är en inomhusaktivitet som handlar om samarbete och skapande där varje lag får flera sorters glasspinnar, träplugg, tändstickor, tejp, tråd, lim och olika sorters verktyg. Ni väljer själva om lagen ska bygga efter ett förutbestämt tema eller om kreativiteten hos respektive lag ska få flöda fritt.

Escape Room

Ett ”Escape Room-spel” handlar om att ta sig ut ur ett rum/klara ett uppdrag inom 60 minuter. Låsta dörrar och andra hinder står mellan er och uppdragens slutmål men med samarbete, kreativitet och logiskt tänkande kommer ni framåt. Ca 50 % av teamen klarar uppdragen på utsatt tid men frågan är om just ditt lag ingår i den skaran. Välj mellan uppdrag Valhalla där ni vaknar upp i en grav och ska försöka hitta ut eller uppdrag farmor där ni ska lösa ledtrådar för att hitta farmor och hennes kidnappare.

Lagbygge

Lagbygge innebär att ni tillsammans i en grupp få vara kreativa och bygga något efter egna idéer är ett mycket effektivt och roligt sätt att lära känna och föra samman varandra. Beroende på årstid anpassar vi de olika byggaktiviteterna. Sommartid när det är varmt i vattnet bygger vi flottar. Vintertid när snön ligger djup passar kälkbygget bäst och att bygga lådbilar fungerar såväl vår, sommar som höst.

Position Okänd

I Position okänd ställs gruppen inför utmaningar som kräver en genomtänkt kommunikativ strategi, och där vissa verktyg för effektiv kommunikation blir extra tydliga. Ni behöver finna så många kontroller som möjligt på en begränsad tid och varje lag utser en lagkapten som med hjälp av en karta, fotografier och en com-radio ska guida resten av laget till olika platser. Problemet är att det som först verkar så enkelt, blir väldigt svårt om laget inte finner en god strategi för sin kommunikation.

Läs mer om Teambuilding eller se fler av våra företagsaktiviteter här.

Få mötesinspiration direkt i din inkorg!

Anmäl dig till vårt månatliga nyhetsbrev för att ta del av förmånliga erbjudanden, inspirerande artiklar och tips på hur ni skapar en kreativ och produktiv konferens.