Framtidens teknik på mötet

En konferencier tittar ut ut inbjudan och hälsar välkommen, i konferenspausen gör deltagarna en resa till rymden och på scenen står ett hologram och föreläser. Det låter kanske som science fiction men det är det inte. Den nya tekniken skapar spektakulära wow-upplevelser men bidrar också till effektivare och mer meningsfulla möten.
Kommer den nya tekniken att förändra vårt sätt att mötas? Kommer VR och AR ta över konferenserna? Det är kanske för tidigt att sia om men redan idag har digitaliseringen förändrat vårt sätt att mötas. Telenor är ett exempel på ett företag där den traditionella möteskulturen har bytts ut mot en digital. Stefan Wendelstig Markl är Key Account Manager på Telenor Bredband & TV. Han berättar att det skett en mötesrevolution på deras företag.

Digitaliseringen har hjälpt oss att effektivisera alla möten. De bokas och planeras via internet. Inga möten sker längre slentrianmässigt ”bara för att”. Nu finns syfte, en tydlig agenda och de är tidsbestämda.

Vem har inte suttit på ett meningslöst möte, känt tiden gå till spillo och upplevt frustration. På Telenor sker många av de korta mötena helt digitalt. Ingen dötid vid kaffeautomaten, ingen restid och dessutom är det lätt att dela och visa dokument via internet.

Alla fysiska möten går inte att ersätta med digitala. Men tekniken har höjt kvaliteten även på våra konferensresor, berättar han.

Allt i appen

När Stefans avdelning på Telenor åker iväg på konferens finns allt upplagt i en app. Inbjudan, information, agendor, chatt och bilddelning. I appen kan de välja vem de vill dela rum med och ställa frågor om innehållet. Ju närmare avresedagen desto mer information och inspiration.

Det blir levande och peppande. Vi är förberedda inför konferensen och har rätt förväntningar.

Ofta får deltagarna uppgifter via appen att förbereda. På så sätt kan restiden utnyttjas. Buss-, tåg- eller flygresan blir inte bortkastad tid. Under konferensen kan innehållet skräddarsys efter deltagarna och deras individuella behov. Det kan vara sälj, it, teknik. Olika avdelningar interagerar med varandra genom lagtävlingar och gruppworkshops. Under och efter konferensen mäts och utvärderas innehållet genom enkäter. Jämförelser av nöjdhet görs mot tidigare konferenser och justeringar görs.

Vad tror du om framtiden?

Vi ser självklart en framtid i telefonen. Och nästa steg är förmodlingen VR. Det kommer att tillföra en helt ny känsla till upplevelsen.

Den virtuella och förstärkta verkligheten (VR och AR) har redan nått konferensbranschen. Idag kan grupper upp till 1000 personer bestiga världens högsta berg eller dyka ner i havets djup tillsammans med VR-glasögon. På mässor visas nya produkter i rörliga #D-modeller och inbjudningar och presentationer blir interaktiva och sticker ut.
Pier Michael Togni ansvarar för BokningsBolagets produktutveckling och ser stora möjligheter i den nya tekniken.

Den stora utmaningen för alla möten är att nå ut med budskapet. Därför tror jag att VR och AR kommer att bli revolutionerande för eventbranschen. Det är otroliga redskap för att förstärka innehållet i mötet.

Vad är AR?

Augmented Reality betyder förstärkt verklighet och innebär att omgivningen betraktas genom kameran i en smartphone eller surfplatta med extra lager i grafik.

Vad är VR?

Virtual Reality är en virtuell verklighet som upplevs genom ett par VR-glasögon. Det är en datorgenererad verklighet där du kan uppleva andra platser. Världen kan vara filmad i 360 grader eller uppbyggd i 3D.

Hitta rätt teknik med BokningsBolaget! Skapa en app för konferensresan, prova VR eller gör interaktiva teambuildingsövningar för mobilen. Kontakta info@bokningsbolaget.se för framtidens möten.

 

Ta kontakt!

  • I och med att du kontaktar oss via vårt webbformulär godkänner du att vi lagrar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.

Få mötesinspiration direkt i din inkorg!

Anmäl dig till vårt månatliga nyhetsbrev för att ta del av förmånliga erbjudanden, inspirerande artiklar och tips på hur ni skapar en kreativ och produktiv konferens.