Teambuilding övningar och aktiviteter

I dagens samhälle använder man sig utav varandra för att prestera på ett så bra sätt som möjligt. Teambuilding är viktigt, inte bara på ditt jobb utan också på fritiden för att hitta lösningar i vardagssituationer. Det sociala samspelet fungerar på ett mer effektivt och roligt sätt med teambuildning och man kan genom övningar förbättra sin egen förmåga med andras hjälp.

Utan att du själv tänker på det eller kan påverka det så tränar du din samarbetsförmåga genom att till exempel laga mat med någon eller träna tillsammans. Men det finns också en mängd teambuilding övningar som kan hjälp er:

Intervjua varandra i grupp om två eller fler

Genom att intervjua någon så lär man känna den andra eller de andra personerna och kan lättare förstå hur man är som individ och varför de tänker eller handlar på särskild sätt i jobbsituationer. Det kan vara frågor från vad personens favoritmat är till hur hon eller han ser på samhället.  Om man själv blir intervjuad så öppnar man upp sig som person samt i sitt tänkande och visar att man är villig att dela med sig av sina idéer och åsikter.

Lös en gåta

Det är genom att dra nytta av andras erfarenheter som man själv lär sig och kan sträva efter att kunna lösa problem på sätt som man själv aldrig hade gjort. Ta med dig ett gäng på kontoret och lös gåtor tillsammans med Escape Room. Ett ”Escape Room-spel” handlar om att ta sig ut ur ett rum/klara ett uppdrag inom en given tidsram – 60 minuter. Låsta dörrar och andra hinder står mellan er och uppdragens slutmål men med samarbete, kreativitet och logiskt tänkande kommer ni framåt.

Spela en lagsport

Fotboll, basket, handboll med mera är lagsporter där man måste samarbeta dels för att kunna vinna men också för att ha kul. Man lyfter varandra genom att visa att man kan hjälpas åt och använda sig av sina olika förmågor. Efter jobbet kan man samla ihop några kollegor och spela basket eller fotboll för att komma varandra närmare som arbetsteam. Att man som kollegor samlas på fritiden och utövar en teambuildande aktivitet gör att man kommer varandra närmare samt förbättrar sin egna prestation i sitt arbete genom motionen man får.  Att röra på sig förbättrar också din syreupptagning vilket ger dig bättre sömn för att prestera bättre på jobbet. Om man peppar varandra som kollegor och arbetar som grupp så förbättras alla på olika förmågor och stadier vilket leder till ett mer effektivt arbete.

Sammanfattat så är teambuilding nödvändigt för oss alla då vi samarbetar med andra människor dagligen, både på jobbet och på fritiden. Kampsporter, lagsporter och att intervjua stärker din samarbetsförmåga och alla kan förbättra sina förmågor med andras hjälp.

Få mötesinspiration direkt i din inkorg!

Anmäl dig till vårt månatliga nyhetsbrev för att ta del av förmånliga erbjudanden, inspirerande artiklar och tips på hur ni skapar en kreativ och produktiv konferens.