Öster Malma

Öster Malma
Nyköping - Södermanland

I hjärtat av Sörmland, omgiven av böljande åkrar och skogar, har Öster Malma slott blickat ut över Malmasjön i snart 350 år. Ett landskap där klövdjuren oblygt kliver ut på ängarna och där du möter ett rikt fågelliv i våra viltvatten.

Här låter du konferensdeltagarna inspireras i en avkopplande atmosfär nära det vilda. Det charmiga barockslottet bjuder på en romantisk inramning till bröllopet, och här dukar vi förstås upp våra festmåltider. I restaurangen serverar kocken gärna vilt på tallrikarna och råvarorna kommer från de näraliggande skogarna och sjöarna. Naturen är ständigt närvarande, från morgonens första ögonkast ut genom hotell fönstret till hela paletten av spännande aktiviteter.

Besök även Öster Malma Wildlife Park – ett vilthägn med älg, mufflon, kron- och dovhjort och fågelvoljärer.

Viltvårdstigen tar dej även till Öster Malmas vildsvinshägn.

På Öster Malma finns också Svenska Jägareförbundets kansli, ett ledande kunskapscentrum med 180 års erfarenhet av jakt, viltvård och kurser.

Välkommen till Öster Malma och till mötet med det vilda!

Konferens

När Laggår´n intill slottet byggdes om fick Öster Malma helt nya konferensutrymmen. Funktionellt inredda lokaler med modern teknik för effektiva affärsmöten eller konferenser både större salar för upp till 200 deltagare i biosittning och mötesrum för den lite mindre gruppen. Här i Laggår´n finns också vår personal närvarande för att garantera en snabb och personlig service.

Utbud

Lerduveskytte:
En klassisk pulshöjare, eller strategitävling i viloläge. Bara på lek med massor av skratt, eller något lärorikt med lite allvar. Det spelar ingen roll: en upplevelse sätter alltid spår! Vi växer, vi har roligt, och det ökar gemenskapen. Även i vår skyttesimulator har många oanade talanger uppdagats.

På Öster Malma har vi duktiga guider som väntar på att få ta er med på annorlunda viltexkursioner och slottsguidning i vårt 1600 tals slott.
Slottsutställningen visar hur några av landets bästa naturmålare fångat vår flora och fauna.
Känn inga gränser: våra samarbeten med utomstående eventarrangörer garanterar en riktigt fullmatad aktivitetsmeny. Nära naturen är det lättare att våga vara sig själv. Längs Viltstigen gör ni ett besök vid vildsvinshägnet.

Öster Malma Wildlife Park ett vilthägn med älg, mufflon, kron- och dovhjort i deras naturliga miljö.
Ett syfte med Wildlife Park är att ge allmänheten en möjlighet att komma ut på landet och se svenska vilda djur. Ytterligare ett syfte är att den ska användas vid undervisning om ekologi och samspel mellan svenska klövviltsarter.

Öster Malmas viltpromenad:
Minimum 10 personer, tidsåtgång ca 1 timme
En promenad i Öster Malmas fantastiska omgivningar, ni passerar ett antal stationer med frågor som sätter era olika smaklökar och kunskaper på prov samt att ni kommer att lära er lite om den Sörmländska faunan. Ett jättetrevligt sätt att samlas innan middagen samt att fördrinken ingår!
Pris per person 175 kr ex moms, inkl smakprov och fördrink.

Logi

En kort promenad bort på den grusade gången från slottet ligger Röda Längan. Här har vi 33 trivsamma gästrum: tre enkelrum och 30 dubbelrum med två fristående sängar. De gemytliga rummen är alla sobert inredda i naturliga material och behaglig färgsättning. Samtliga rum har nyrenoverade badrum. Här i Röda Längan avrundar du som vill också dagen med ett bastubad, och en stund i vårt relaxrum. Men framför allt så vaknar du utvilad, omgiven av ett sällsamt lugn.

Fest

Släktkalaset! Bröllopet! Företagets jubileum, dopmiddagen eller varför inte ta chansen att fira en bra jaktsäsong i en furstlig och jaktlig miljö. Många bjudningar gör vi bara en gång i livet. Naturligtvis vill vi unna oss något alldeles extra just då. Dagen då två personer lovar varandra evig kärlek är en känslomässigt stor upplevelse. Platsen vill vi minnas mer än på bild. Dagen vi fyller jämnt och är samlade hela släkten vill vi minnas hela livet. Maten ska vara en av höjdpunkterna på tillställningen. En meny vi pratar om många gånger senare. På Öster Malma vet vi hur en minnesvärd högtid eller oförglömligt kalas arrangeras. Tillsammans med köksmästaren går vi igenom era önskemål och förutsättningarna för den bästa dagen i ert liv. Och vill ni sova över kommer ni att vakna till en ny dag nära det vilda.

Kommunikation

Från Stockholm eller Nyköping/Helsingborg
Ta av från E4:n vid Trafikplats Tystberga – ta höger skylt Öster Malma 14
Följ denna väg tills den tar slut, ca 2 km ta höger igen skylt Öster Malma
Efter 1 km, ta vänster skylt Öster Malma 10

Från Strängnäs/Mariefred
Ta av från E20 vid Trafikplats Läggesta (syns ej på kartan)
Följ skyltar mot Nyköping, väg 223
Passera genom Björnlunda. Sväng höger mot Nyköping
Efter cirka 15 kilometer syns flaggstängerna och skylten Öster Malma

Från Katrineholm

– Följ vägskyltning väg 55 mot Flen, efter Flen väg 57 mot Gnesta, i Björnlunda väg 223 mot Nyköping.
De bilar som är utrustade med en GPS kan knappa in kordinaterna:
X 6537512, Y 1577882 alternativt: N 58 grader 57.049, E 017 grader 09.690.

Buss: Nyköping 28 km
Tåg: Nyköping 28 km
Flyg: Skavsta 40 km

Antal rum och bäddar

 • 33 rum
 • 63 bäddar
 • 3 enkelrum
 • 30 dubbelrum

Konferenslokaler

 • 5 lokaler
 • 4 grupprum
 • 120 platser i största lokalen
 • 200 platser totalt i restaurang

Festvåning

 • 2 festvåningslokaler
 • 300 platser i största lokalen

Avstånd

 • Stockholm: 92 km

Miljö

 • Landet

Utbud

 • Bar
 • Bastu
 • Cyklar
 • Fiske
 • Kanoter/kajaker
 • Matlagning
 • Skytte
 • Vildmarksarrangemang
Visa fler detaljer

Lokalbeskrivningar

Hyddan

Wallenberg

Visa alla lokaler

Om BokningsBolaget

Vi är en helhetsleverantör av konferenser och event i hela världen. Låt dig inspireras av de mötesplatser som vi förmedlar och skicka sedan en förfrågan till våra konferensexperter som hjälper dig med din bokning. Vi anordnar konferenser, företagsevent, kongresser, m.m.