Orientexpressen-middag

Att vara ombord på världens mest klassiska och mytomspunna tåg är som att resa tillbaka i tiden, och själva tågresan är en storslagen upplevelse. Den ursprungliga Orientexpressen startade redan 1883 och avgick från Gare d’Est i Paris och passerade bl.a Zurich, Wien, och Bukarest innan den nådde sin slutstation i Konstantinopel(Istanbul).

Lyssna! Visst hör du sorlet av förväntansfulla klackar, tågets pustar, konduktörens rop för påstigning! Paris sjuder av liv, dans och intensiva röster. CanCan-dansarna lämnar vi på perrongen och vi kliver på tåget, får vår biljett klippt.
Vi slår oss ner i restaurangvagnen, dukad med vita dukar och servetter, silverbestick och kristallglas. Lampan är tänd vid vårt bord. Vackra vyer passerar förbi våra fönster och vi drömmer oss bort.
Er konduktör guidar oss genom resans olika stopp och låter oss inte missa något på vägen.
Första anhalt vi gör är Zurich. Schweiz störta stad omringad av hänförande utsikt med de snötoppade bergen i stadsvinjetten.

Tåget tuffar vidare genom Europa. Vi ankommer till Wien.
Sch….. Se, vad är det som fjäderlätt dansar förbi oss i restaurangkupén? Är det starka klara stråkar vi hör….
Kan det vara den klassiska Wiener Walz av Johann Strauss II, sch…beskåda och njut.Vår resa går vidare mot Rumäniens huvudstad, Bukarest. Brrr, en kall vind sveper förbi. Här vi kommit till Transylvanien, är det Draculas slott vi skymtar borta i skymningen? Har solen gått ner? Hör vi ett skrik..

Tacksamt lämnar vi Bukarest för sista sträckan till Orienten. Vi känner värmen komma åter och mystiken ta vid.
Äntligen, vi är framme i Istanbul. Staden som aldrig sover. Vi välkomnas av magdansörskor och känslan
i Tusen & en Natt infinner sig.

Ta kontakt!

  • I och med att du kontaktar oss via vårt webbformulär godkänner du att vi lagrar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.

Få mötesinspiration direkt i din inkorg!

Anmäl dig till vårt månatliga nyhetsbrev för att ta del av förmånliga erbjudanden, inspirerande artiklar och tips på hur ni skapar en kreativ och produktiv konferens.