BokningsBolaget på plats – När tiden inte räcker till

I alla Sveriges kommuner finns det en person som är budget- och skuldrådgivare. Detta är en relativt okänd men viktig yrkesgrupp som verkar i sin ensamhet. Därför är det viktigt att de får träffas en gång om året för att utbyta erfarenheter. Sedan 2008 har BokningsBolaget administrerat dessa möten.

Anna Nilsson är budget- och skuldrådgivare i Boden. Hon arbetar heltid med att hjälpa människor att städa upp sin privatekonomi. Vid sidan om är hon dessutom kassör i Yrkesföreningen för Kommunala Budget- och Skuldrådgivare, BUS-föreningen.
– Vår viktigaste uppgift är att bjuda in alla medlemmar till ett årligt möte med fortbildning och samvaro. Föreningen sköts på ideell basis utanför vårt ordianrie heltidsjobb så utan BokningsBolagets hjälp skulle vi aldrig mäkta med!

Anmälningar, listor, deltagaravgifter, fakturor, namnbrickor – det är många detaljer som ska fixas. Anna Kilström som är projektledare på BokningsBolaget Kongress tar hand om all tidskrävande logistik kring konferensen. BUS-föreningen som anlitat henne i många å anser att det är ett utmärkt upplägg.
– Vi kan ju inte tänka på allt. Dessutom har vi ett gediget konferensprogram att fylla. Vi vill att så många som möjligt deltar eftersom vårt behov av att mötas är stort.

Ändringar in i det sista

BUS-dagarna som konferensen kallas roterar i landet. Sist var det på Vildmarkshotellet, utanför Norrköping, vilket var mycket lyckat. Då deltog 280 personer vilket var rekord.
– Det blev extremt mycket samtal och mejl till BokningsBolaget. Det kändes som om nästan alla ville byta rum och rumskamrater. Jag hade aldrig klarat av det själv! Anna på BokningsBolaget var super.

Hon är rutinerad. I tur och ordning tar hon hand om alla detaljer och strukturerar dem. Till slut faller allt på plats och namnbrickorna kan skrivas ut. Till sin hjälp har hon flexibla system som hanterar både logistik och ekonomi.
– BokningsBolaget tar hand om både intäkter och kostnader – kvar är bara nettoredovisningen, säger Anna Nilsson på BUS.

”BokningsBolaget tar hand om både intäkter och kostnader – kvar är bara nettoredovisningen”

Långsiktiga relationer är guld värt

Föreningens styrelse består av åtta personer förutom Anna. De är värdar för BUS-dagarna. Oftast står de själva vid registreringen och delar ut namnbrickor men det händer att BokningsBolaget är med på plats. Oavsett vilket, träffar styrelsen BokningsBolaget flera gånger om året för att planera nästa BUS-dag. Uddevalla står på tur och Anna Kilström är i full gång med att lägga upp en skräddarsydd hemsida där medlemmarna kan anmäla sig.
– Det är extra inspirerande med kunder som man får jobba med långsiktigt. Och arbetet går lätt och blir roligt, säger hon.

Få mötesinspiration direkt i din inkorg!

Anmäl dig till vårt månatliga nyhetsbrev för att ta del av förmånliga erbjudanden, inspirerande artiklar och tips på hur ni skapar en kreativ och produktiv konferens.