Event med Eurovisiontema

Patent på ett lyckat event

Schlagercirkusen kring Eurovision Song Contest 2012 hade precis hunnit lämna Malmö när företaget Awapatent intog staden med ett alldeles eget event. Även här var temat schlager, men utan varken publik eller poäng. Nu var syftet att företagets medarbetare skulle få en riktigt trevlig kväll tillsammans.

Awapatent grundades som patentbyrå redan 1897 och är idag Europas ledande konsultföretag inom immaterialrätt. Företaget är personalägt och alla 280 medarbetare har möjlighet att köpa in sig. Varje vår samlas man för den årliga bolagsstämman och avslutar sedan dagen med att göra någonting trevligt tillsammans.
– För ett företag som vårt är det viktigt att vi samlar medarbetarna åtminstone en gång om året och då vill vi givetvis avsluta dagens arbete med en festlig final. Det har blivit något av en tradition som vi har haft i många år, berättar Anna Grahn som är vd-sekreterare på Awapatent och den som håller i trådarna för både bolagsstämman och efterföljande aktivitet.

I år bestämde sig Anna för att satsa på ett nytt grepp och anlitade BokningsBolaget för att få hjälp att dra upp riktlinjerna och hålla ihop kvällens aktiviteter.
– Jag tycker att man ska ha proffs till hjälp om man vill få till ett proffsigt arrangemang. Eftersom jag bara gör det här en gång om året, har jag varken den vana, rutin eller de kontakter som krävs.

Eurovision Song Contest inspirerade

Anna fick kontakt med BokningsBolaget för några år sedan via MiG – Marknadsföreningen i Göteborg. När hon började fundera i banorna att ta hjälp med arrangemanget i Malmö, låg det nära tillhands att kontakta dem igen. Bollen landade på Malin Edmarks borg. Hon är projektledare på BokningsBolaget i Göteborg med fokus på just event.
– Anna hade redan ordnat med allting kring själva bolagsstämman och även bokat logi, berättar Malin. Nu behövde hon vår hjälp med festligheter. Hon ville gärna att vi skulle tänka nytt och komma på ett tema som kunde lätta upp stämningen. Idén med ett schlagertema tyckte vi både kändes klockren. Speciellt eftersom Eurovision Song Contest hade avgjorts i Malmö bara en vecka tidigare.

Man bestämde sig för att hålla festen i Tangopalatset på Amiralsgatan mitt i centrala Malmö. Det är en gammal Filadelfiakyrka som totalrenoverats och numera är en perfekt mötesplats för dem som sök en liten annorlunda inramning av sitt event. Den gamla kyrksalen med nio meters takhöjd, balkong och stora fönster, ger lokaler en vacker rymd. Inredningen i trä och varma röda färger skapar en trevlig och ombonad atmosfär.
– Malin hjälpte oss med alla bitar som hade med festen att göra. Från busstransporter till dekorationer, lokal, mat och dryck, show och DJ. Vår sista avstämning hade vi i Malmö och det kändes väldigt tryggt och proffsigt att få gå igenom hela körschemat på plats innan festen. Vi fick till och med proväta kvällens meny!

”Jag tycker att man ska ta proffs till hjälp om man ska få till ett proffsigt arrangemang” – Anna Grahn, vd-sekreterare på Awapatent

”Schlager är tacksamt! Alla har en relation till musiken”

Showgruppen ”StageForYou” bokades och skräddarsydde sitt uppträdande, inte bara utifrån temat schlager utan även med tanke på resultatet i Eurovision Song Contest. Med många danska gäster på plats var succén given när bandet, på bara en vecka, hade hunnit öva in Danmarks och Emmelie de Forest vinnande bidrag ”Only Teardrops”.
– Schlager är tacksamt. Oavsett om man gillar det eller inte, så har alla en relation till musiken och det är mycket glitter, glamour och paljetter. Man känner till låtarna och kan sjunga med. Vi fick en otroligt bra stämning väldigt fort och det blev mycket dans och armarna i luften, berättar Anna.

Att festen hade ett schlagertema signalerades redan i inbjudan. Några hade tagit fasta på det och stack ut lite extra, som till exempel medarbeten i den chockrosa, glansiga kostymen.
– Största fördelen med att ta in extern hjälp var att jag fick någon som stöttade mig i min roll. Jag kunde koncentrera mig på mitt eget arbete och slapp alla praktiska och logiska detaljer. Dessutom var det ovärderligt att Malin var med under hela kvällen. Jag hade arbetat hårt under själva bolagsstämman och det är omöjligt att vara på topp 16 timmar i sträck. Med Malin på plats kunde jag vara delaktig och fokusera på att ha trevligt tillsammans med mina medarbetare, avslutar Anna Grahn.

Få mötesinspiration direkt i din inkorg!

Anmäl dig till vårt månatliga nyhetsbrev för att ta del av förmånliga erbjudanden, inspirerande artiklar och tips på hur ni skapar en kreativ och produktiv konferens.