Konferens Barcelona – hitta er kreativitet

”Res till den kompletta storstaden på nästa konferens!”

Det är rådet från en av BokningsBolagets kunder som nyligen besökt Barcelona under ett marknadsmöte. Gastronomi, arkitektur, citybad, shopping och udda aktiviteter – ja, allt finns i Kataloniens huvudstad.

När BokningsBolaget fick i uppgift att hjälpa en marknadsavdelning på ett mellanstort företag föll valet på Barcelona. syftet med resan var att svetsa samman medarbetarna och få dem att våga tänka i nya banor.
– Vi stod inför stora förväntningar och var i behov av att hitta innovativa idéer, berättar marknadschefen.Barcelona vibrerar av kreativitet. Det märks inte minst på barer och restauranger. Design, musik och konst smälter samman med gastronomi. Nya trendiga gourmetkrogar (flera vegetariska) växer upp samtidigt som det fortsätter att vara trångt på de traditionella tapasbarerna.
– Barcelona har lyckats få ihop det gamla med det nya på ett spännande sätt. Under våra möten försökte jag dra paralleller till vår verksamhet. Det är en av våra utmaningar.Ett bra upplägg på en konferensresa till Barcelona är att varva arbetstid med kortare aktiviteter. Några timmar i lokalen, några timmar på stan. Intrycken följer med i i mötet. Barcelona är indelad i olika stadsdelar som skiljer sig åt markant. Upptäck gärna en i taget och insup de skiftande atmosfärerna.

Hipsterkvarter och galen arkitektur

García är de bohemiska kvarteren med mysiga torg och smårestauranger. På Balkongerna hänger katalanska flaggor och väggarna är fulla av graffiti. I utkanten ligger Park Güell. Ett av Gaudis fantasifyllda verk. Den kända mosaiködlan blickar ut över staden.

På andra sidan García ligger en annan spektakulär Gaudiskapelse, La Paradèra. Ovanför takåsarna har han skapat en hel liten värld. Snirklande gångar mellan raukliknande skulpturer. Barcelona ligger under era fötter och ni har utsikt åt alla väderstreck.
– Det mest fascinerande med Gaudì, tyckte vi var hans mod. Arkitekturen är lika banbrytande som kreativ.

El Born och Barri Gótic görs sig bäst till fots. Det är lätt att gå vilse i de gamla kvarteten. Här kryllar det av genuina små tapasbarer. Avsluta promenaden med ett glas cava på Can Paixano. Här är det fest, kväll som eftermiddag, helg som vardag. Baren serverar sitt egna bubbel för nästan inga pengar alls. Stimmigt, folkligt och väldigt spanskt.

Utmärkande för Barcelona är de breda boulevarderna. De fortsätter ner längs hamnen och stranden kring kring la Barcoleneta. Här är det perfekt att prova på Segway. BokningsBolagets gav sig iväg på en gourmettur.
– Det var höjdpunkten på vår resa. Vi skrattade, åt gott och fick samtidigt en intressant guidetur.

”Vi har blivit ett mer sammansvetsas gäng med ett öppnare arbetsklimat som tillåter nya kreativa idéer”

Upptäck Barcelona bortom Ramblas

Barcelona är fullt av överraskningar. Segwayturen avslutades med en middag på en ”lönnkrog” bakom en lyxig Dry-Martini-bar. En smal gång förbi kök och lager ledde in till ett rum tapetserat med spritflaskor. Där, bland ouppackade vinlådor, blev vi serverade resans bästa middag, berättar han.

Den mest gripande upplevelsen blev en rundvandring med en hemlös Barcelonabo. Han tog med dem till kvarteren bakom Ramblas. Gator och torg dit turisterna inte kommer. Han berättade att i denna miljö av tragedi och misär finns både värme och omtanke, inte bara från volontärer utan också från polis.
– Barcelona bjöd på starka upplevelser. Vi lämnade Spanien fyllda med inspiration. Nu har det gått några månader och jag kan se resultatet av resan. Vi har blivit ett mer sammansvetsat gäng med ett öppnare arbetsklimat som tillåter nya kreativa idéer.

Behöver ni hjälp att tänka utanför boxen, hitta inspiration och kreativitet? Då är Barcelona det perfekta resmålet. Har ni bara lite av Gaudís experimentlusta med er hem i bagaget har ni kommit långt. BokningsBolaget kan Barcelona. Hotell, aktiviteter, guider, restauranger.

Få mötesinspiration direkt i din inkorg!

Anmäl dig till vårt månatliga nyhetsbrev för att ta del av förmånliga erbjudanden, inspirerande artiklar och tips på hur ni skapar en kreativ och produktiv konferens.