Konferens i Köpenhamn med iProspect

I februari 2015 packade iProspects två kontor i Stockholm och Göteborg ihop sig på tåg och flyg och reste mot Köpenhamn för en tvådagars konferensresa till den danska huvudstaden.
– Vi fick egentligen inte veta så mycket på förhand om de planerade aktiviteterna på konferensresan, allt utom destination och hotell var hemlighetsstämplat in i det sista, säger David Wikström på iProspect. När Öresundsbron var passerad och vi befann oss på dansk mark på torsdagsmorgonen blev vi upphämtade av en buss som tog oss till hotell Radisson Blu, en kort promenad from Köpenhamn Tivoli i stadens centrum. Efter snabb avklarad incheckning och några ombyten lämnade vi hotellet för att åka vidare till iProspects Köpenhamnskontor.
– Vi valde Köpenhamn i samråd med BokningsBolaget då vi ville komma iväg utomlands med samtidigt inte åka för långt bort så alla kanske inte hade haft möjlighet att följa med på en längre konferensresa, säger David. Köpenhamn var ett utmärkt alternativ då det är en fantastisk stad med ett stort utbud av aktiviteter, sevärdheter och upplevelser. En storstad med en mysig småstadskänsla och många nöjen. Vi tog hjälp av BokningsBolaget då vi bara hade en och en halv dag på oss att hinna med ett tajt schema och samtidigt är vi en grupp på många människor. Allt var tvunget att klaffa med reservationen, resor från olika tider och platser samt att det inte alltid är lätt att hitta aktiviteter som ska passa alla i företagsgruppen.
Konferensen kickades igång med introduktion på iProspects fins kontor i Köpenhamn med utsikt över Christianshavns Kanal. Där väntade en heldag med grupparbeten i nya konstellationer med avbrott för god lunch och genomgång. På eftermiddagen samlades vi igen för att åter sätta oss på bussen som skulle ta oss till en okänd plats. Några få upptagna med att försöka lista ut vad som väntade, medan andra fokuserade på att hjälpa busschauffören att lyckas med den svåra uppgiften att backa ut den stora bussen från en mycket liten parkeringsplats som mynnade ut i en smal gata belamrad med bilar. Efter en stund var alla lika engagerade och efter många hjälpande direktiv från flera olika håll var vi snart ute på gatan och rullade igen.
”Att boka konferens med BokningsBolaget underlättar verkligen planeringen och alla var väldigt nöjda”

Ölprovning och andra nöjen

Strax var vi framme vid The Brew Pub, ett bryggeri och restaurang i en K-märkt byggnad med en trevlig liten innergård nära rådhuset i city. Där delades vi in i två grupper varav den ena fick en guidad tur i bryggeriet medan den andra gruppen bjöds på ölprovning i restaurangen. Tre olika ölsorter fick vi prova på och meningsskiljaktigheterna var lika många som ölens olika karaktärer. Någon var bitter och mörkt medan den andra var söt och smakerna skiftade mellan allt från choklad till kaffe.
– Det var riktigt roligt med ölprovning och att få se hur tillverkningen faktiskt går till, säger David. Vår guide berättade för oss om ursprung, smaker och produktionsprocesser, allt på danska vilket mestadels inte innebar några hinder även om vi vid ett par tillfällen såg oss omkring efter vår egen danska kollega för lite snabb och diskret översättningshjälp.
Efter besöket på bryggeriet åkte vi tillbaka till hotellet för lite vila, kanske ett till ombyta och en drink i hotellbaren för att sedan åka till restaurang BioMio i Kodbyen för en trerättersmiddag som serverades oss vid tre långbord. När desserten var uppäten och glasen var mer eller mindre tomma åkte vi vidare till en nattklubb i närheten där några blev klar längre än andra. Allt som allt var det en väldigt lyckad dag och kväll. Men det tog inte slut där för redan klockan åtta morgonen därpå väntade bussen på oss som skulle ta oss till dag två på iProspects Köpenhamnskontor. Det var nu dags att presentera arbetet vi gjort i grupper dagen innan. Lite tröttare än föregående dag men ändå pigga på att se vad alla åstadkommit spenderade vi förmiddagen där och åt lunch tillsammans innan resan gick hemåt på eftermiddagen.
– Att boka konferens med BokningsBolaget underlättar verkligen planeringen och alla var väldigt nöjda med konferensen till Köpenhamn, säger David. Det är en förutsättning att göra upp en plan för alla aktiviteter och att förboka allt i god tid när man åker med en så pass stor grupp för att allt ska gå så smidigt som möjligt. Det var ett riktigt lyckat sammansatt program med värdefullt grupparbete, mycket nöje, god mat och teambuilding. 

Få mötesinspiration direkt i din inkorg!

Anmäl dig till vårt månatliga nyhetsbrev för att ta del av förmånliga erbjudanden, inspirerande artiklar och tips på hur ni skapar en kreativ och produktiv konferens.