Studieresa & konferens i Rom

Colosseu, Pantheon och Fontana di Trevi. Rom är som ett levande museum – vackert, spännande och spektakulärt. Men en lyckad konferensresa kräver mer än så. Bergendal reste med BokningsBolaget till Italiens huvudstad och fick en helt unik upplevelse. 
 
Alla företag mår bra av att låta sina medarbetare åka på konferens. Det gäller även konferenshotell. Hela personalstyrkan på Bergendal har nyligen kommit hem från en kombinerad kickoff och studieresa till Rom – inspirerande och sammansvetsade.
 
Redan under våren 2017 förstod Key Dolk, vd på Bergendal, att de var på väg mot ett positivt resultat. Förutom att siffrorna såg bra ut var kundnöjdheten hög. Då gick hon ut med en fråga till personalen om vart de skulle vilja åka på konferens. Svaret blev. Rom!
 

Unika program efter syfte & grupp

BokningsBolaget har tidigare hjälpt Bergendal med konferensresor till bland annat Berlin och Amsterdam. För Key var det självklart att återigen kontakta Maria Reese som är projektledare där.
– Jag vet att hon alltid gör förslag som är skräddarsydda för oss. Uppläggen är så långt ifrån standardiserade man kan komma.
 
Inramningen är viktig och den har Marie känsla för menar Key. Det är tryggt att veta att hotell, guider, restauranger samt aktiviteter är noga utvalda och kontrollerade. Upplägget är personligt och alla programpunkter utvalda med tanke på syfte och grupp. 
 
Bergendals resa till Rom gick av stapeln i januari. Då kan det ligga snö på gatorna men det var försommarvärme som mötte gruppen. Eftersom de snabbt ville lära känna staden hade Marie förslagit en cykeltur mellan de mest kända sevärdheterna. Medan skymningen föll över Roms kullar tog de sig runt på lättmanövrerade cyklar.
– Vi satte på oss tunna jackor, gympadojor och cykelhjälmar. Det kändes helt overkligt att vi bara några timmar tidigare lämnat ett råkallt och regnigt Stockholm. 
 
Avstånden är relativt korta i Rom och guiderna valde vägar utan rusningstrafik. Turen gick bland annat förbi Piazza Navona och Campo de Fiori. På det ena torget hördes arior från en operasångare och från det andra en rockkonsert. 
– Konferensen fick en magisk början. Cykel är ett perfekt färdsätt för att upptäcka en ny plats. Du kommer nära folklivet och förflyttar dig snabbt. Trots att jag är en ovan cyklist var jag aldrig rädd. 
 
”Att se varandra utan uniformer och ha roligt tillsammans svetsar samman gänget”

 

Att byta miljö svetsar samman teamet 

På en konferensanläggning som Bergendal arbetar många yrkesgrupper utspridda i olika byggnader. Konferenser fyller därflr en viktig funktion för sammanhållningen. Key menar att en resa utomlands är den bästa grupputvecklingen.
– Att se varandra utan uniformer och ha roligt tillsammans svetsar samman gänget. Rollerna förändras när vi kommer i en ny miljö med främmande språk och annorlunda kultur.
 
Första kvällen åt de pizza på Ristorante La Gallina Bianca. Där passade de på att göra olika ”lära-känna-varandra-övningar”. De lade grunden till konferensen dagen därpå. Syftet med mötet var att uppmärksamma det positiva resultatet och presentera målen för 2018. Medarbetarna fick därefter utarbeta en plan för hur målen skulle uppnås. Delaktighet och förankring är nyckeln till positiva resultat menar Key. 
 
Eftermiddagen ägnades åt studiebesök på hotell och konferenslokaler. Det är alltid utvecklande att se hur kollegor i samma bransch arbetar. Marie hade bokat upp visningar av intressanta företag. Dagen avslutades på Ristorante Mirabelle med utsikt över hela Rom.
– Vilken miljö! Det var otroligt inspirerande. Vi satt i en separat sal fylld med lampetter och speglar. Det fantastiska var att vi blev serverade en fine-dinning-middag” med omtanke och glimten i ögat. Mysfaktor gånger hundra! Den erfarenheten tar vi med oss hem.
Avresedagen utnyttjades maximalt. På väg till flygplatsen paserade bussen en kockskola utanför Rom. På ”A tavola con lo chef” fick deltagarna lära sig att göra egen pastadeg som sedan formades till cannelloni och ravioli.
– Våra kockar småmyste och tyckte inte att det var någon konst medan vi andra fick anstränga oss. Gott blev det!
Key avslutar med att berätta att det här var den bästa konferensresa de gjort. Utvärderingarna var fulla av superlativer. Tack vare Maries personliga engagemang fick de ett tidseffektivt program anpassat efter deras unika behov och önskemål.
– Jag kan varmt rekommendera andra företag att resa till Rom med BokningsBolaget.
BokningsBolaget är experter på Rom. Välkommen att kontakta oss för en offert på ett skräddarsytt konferensprogram efter ert syfte.

Få mötesinspiration direkt i din inkorg!

Anmäl dig till vårt månatliga nyhetsbrev för att ta del av förmånliga erbjudanden, inspirerande artiklar och tips på hur ni skapar en kreativ och produktiv konferens.