Medarbetardag – Pysslingdagen

Det är en mörk novembermorgon. Sakta vaknar Stockholm till liv. Vid Norra Bantorget på City Conference Center råder en febril aktivitet. Skyltar och namnbrickor plockas fram, litervis av kaffe kokas och ljud- och ljus testas. En pirrig förväntan ligger i luften. Snart anländer 1300 förskolepedagoger från Pysslingen.

En gång om året samlas Pysslingens alla förskolelärare för en medarbetardag. Märith Hallman, marknadsansvarig på Pysslingen Förskolor, håller i konferensen.
– Alla andra dagar får våra barn inspiration och motivation av förskolelärarna. Den här dagen är deras dag då de får fylla på med energi, utveckling och uppmuntran.

Märith berättar att det är en extremt stor apparat att arrangera den här konferensen. Det är inte bara förskolelärarna som berörs utan även barnen och deras föräldrar.
– Dagis är ju stängt! Det är ett stort ansvar som kräver respekt. Det måste helt enkelt bli bra!

Viktig tidsbesparing

Till sin hjälp har Märith BokningsBolagets projektledare. De har hjälpt henne med allt från att boka rätt lokal till att hitta föreläsare och passande intro-musik. Tid är en viktig faktor då de bara har en dag att röra sig med. Logistik och körscheman är a och o. För att undvika döda stunder har konferensen föregåtts av repetitioner och genrep.
– Det gäller att skapa en rytm som flyter genom dagen. Ljud och ljus ingår inte i min vardagssysselsättning så därför är det ovärderligt att ha en eventspecialist som BokningsBolaget vid min sida.

Alla detaljer på plats

Veckorna före genomförandet gick skrivarna varma i Nacka Strand där BokningsBolaget sitter.
1300 namnskyltar skulle printas, plastas in och sorteras. Anmälningar, ändringar och meddelanden om specialkost hade strömmat in till deras administrations- och logistikproffs Annika Andersson. Hon strukturerade alla uppgifter och planerade flödet. Märith menar att registreringen kan tyckas vara en självklarhet men att den är oerhört viktig.
– Köer äter tid och väcker irritation. Annika är duktig på att förhindra proppar.

Den här morgonen flyter allt snabbt och smidigt. BokningsBolagets personal står på rad bakom registreringsdiskarna, hälsar välkomna och delar ut färgglada ”halsband” med namnskyltar. Deltagarna, som kommit resande från hela Storstockholm och även utifrån landet, är positiva och förväntansfulla. Ett sorl sprider sig över den stora foajén.
– Det finns ett stort värde i att träffa kollegor från andra förskolor. Temat för konferensen är ”Tillsammans är vi starkare” och det innebär att gemenskap är en del av syftet.

Späckat tidsschema

Dörrarna öppnas till den stora aulan och förskolelärarna tar plats. Ett bildspel från de olika arbetsplatserna rullar på filmduken. Från varje förskola som presenteras hörs visslingar och rop.
– Det finns en stolthet i organisationen som ger en härlig känsla, säger Märith.

Under dagen varvas intern information om mål och visioner med inspirationsseminarier. När det blir dags för lunch finns utrymme för samtal liksom i slutet på dagen. Då har BokningsBolagets eventavdelning under ledning av Lina Axelsson förvandlat trapphuset utanför lokalen till en glittrande mingelmiljö. Den mörka novemberdagen övergår i en färgsprakande After Work med liveband! City Conference Center fylls av skratt och sång.

Märith har knappt hunnit säga hej då till de1300 förskolelärarna förrän det är dags att börja planera nästa års medarbetardag. Eftersom Pysslingen Förskolor växer kommer den att bli mer omfattande och kräva större lokaler.
– Jag ser fram emot att tillsammans med BokningsBolaget arrangera ännu en lyckad konferens för våra fantastiska förskolelärare – för det är de värda!

Få mötesinspiration direkt i din inkorg!

Anmäl dig till vårt månatliga nyhetsbrev för att ta del av förmånliga erbjudanden, inspirerande artiklar och tips på hur ni skapar en kreativ och produktiv konferens.