Prevas firar 30 år

Det är en solig septemberlördag. Tåg från Stockholm, Oslo och Malmö rullar in på Göteborgs centralstation och i hamnen lägger färjan från Fredrikshamn till. 300 medarbetare från Prevas sammanstrålar för att fira 30-års jubileum på Clarion Hotel Post.

Prevas är ett tekniskt IT-företag med 22 kontor och hundratals konsulter utspridda över hela Norden. Helena Lundin är kommunikationschef och en av hennes utmaningar är att förmedla en gemensam syn på företagets varumärke och vision.
– Vi har som tradition att arrangera ett jubileum vart femte år. Då passar vi på att samla alla medarbetare i syfte att ena oss som ett företag med ett gemensamt mål.

Prevas anlitade BokningsBolaget för att arrangera årets event som förutom jubileumsfest bestod av konferens och aktiviteter. Projektet inleddes med att välja ort och transportsätt. Ett önskemål var att resan skulle vara miljövänlig. Valet föll på Göteborg, dels för att tågförbindelserna är bra och dels för alla deltagare fick ett rimligt och någorlunda rättvist reseavstånd.
– Det har varit ett minutiöst pusslande från BokningsBolagets sida, från början till slut. De har axlat ett stort ansvar, inte minst vad gäller innehållet, säger Helena.

“På väg” genomsyrade dagen

Syftet med konferensdelen var att presentera ledningsgruppen och tydliggöra varumärket.
Energi, stolthet och inspiration var ledord för dagen och temat var ”På väg”. BokningsBolaget kopplade i ett tidigt skede in tankeläsaren och moderatorn Henrik Silver. Tillsammans med Prevas utgjorde de ett team som arbetade fram ett innehåll som skulle förmedla budskapet. Till konferenspasset skapade Henrik Silver dramaturgin och under kvällen stod han själv på scen som entertainer.
– Han var helt rätt för den här gruppen. Majoriteten är ingenjörer som vill kunna förklara allt och Henrik Silvers manipulerande tankeläsningar blev minst sagt provocerande. Det var jätteroligt, berättar hon.

Stadsjogging – en ny trend

Eftersom Prevas i huvudsak består av konsulter utspridda på olika företag är behovet av att träffas stort. Aktiviteter och mingeltid var viktiga inslag i eventet. I linje med temat ”På väg” erbjöds aktiviteter med olika grad av fysisk prestation. Allt från sightseeing med Paddan till en guidad joggingtur med styrketräningsstopp.
– Vi ville fånga upp trenden att så många har träningskläder med sig på konferensen. Det blev en ”hit” och vi fick utöka antalet grupper och tränare.

Allt föll på plats

Att få 300 personer att förflytta sig enligt ett tidsschema är en utmaning. På plats i Göteborg fanns BokningsBolagets projektledare Mikael Welin. Med tydlig hand och stämma såg han till att alla var på rätt plats i tid. Helena var tacksam över att han klev upp och tog plats.
– Jag kunde slappna av och mingla med de andra. Det var skönt att slippa vara orolig för nästa moment hela tiden. Det märktes att Mikael är rutinerad och hans musikval höjde stämningen, ja stundtals överrumplade oss.
Helena berättar att 30-års jubiléet blev precis så festlig som de hoppats. Vacker dukning, god mat, härlig stämning och bra underhållning. När kvällen övergick i natt tog DJ Inez över.
– Vårt mål var att medarbetarna skulle känna stolthet för företaget och varandra när de satte sig på tåget hem igen. Det lyckades vi med! Vi har fått högsta betyg och det ska även personalen från BokningsBolaget känna sig stolta över. Ni gjorde ett kanonjobb, avslutar Helena.

Få mötesinspiration direkt i din inkorg!

Anmäl dig till vårt månatliga nyhetsbrev för att ta del av förmånliga erbjudanden, inspirerande artiklar och tips på hur ni skapar en kreativ och produktiv konferens.