Bauergården

Upptäck den unika platsen
Erbjudande!:
Boka konferens i rofylld trolsk miljö och upplev Bauers mystiska värld.
Bauerpaketet passar perfekt för er som vill ha en avskild och rofylld miljö som kryddas av en måltidsupplevelse där mat och skog står i fokus. En båttur i den trolska kanalen där den kände konstnären John Bauer hittade sin inspiration ingår.
Paketet innehåller helpension, trolsk båttur i Bauers skogar (april-okt) och Bauermenyn – en matupplevelse!
Pris/ person i enkelrum ex moms: 1990: -/ person

Vår anläggning:
Välkommen till BauerGården i idylliska Bunn mellan Gränna och Jönköping, bara 10 min från E4.
Ett förstklassigt hotell med förnämligt Gästgiveri och en exklusiv ställplats för husbilar.
Vi befinner oss mitt i ”John-Bauer-land” och den kände konstnärens ”trolska” miljöer vilket vi plockar in i matupplevelser och i vårt vackra hotell. Från BauerGården njuter ni av en fantastisk utsikt, där varje årstid har sin tjusning.

Hotellet
Hotellet renoverades och byggdes om 2013 vilket gör att hela anläggningen håller en mycket hög klass och inger en vacker och rofylld atmosfär.
I hotellet finns totalt 27 rum och 53 bäddar, samtliga rum är nyrenoverade och erbjuder hög komfort. I rummen finns TV, vissa har fåtölj och kassaskåp.
I anslutning till baren finns vårt vackra Bauerrum, en loungedel som erbjuder en lugn och rofylld atmosfär, välj att se på tv, läs en bok om John Bauer eller beställ någonting gott i baren.
Önskar man att ha en avkopplande stund så erbjuder vi gratis tillgång till bastuanläggning vid vattnet eller önskar man ett träningspass så erbjuder omgivningarna vackra cykelvägar, vandringsleder och hotellet har även ett utegym.
Flera olika aktiviteter erbjuds i omgivningen – varför inte testa att baka polkagrisar eller åka en trolsk båttur? BauerGården fungerar som en Infopoint och vi hjälper er med information och bokningar!

Restaurangen
I vår fina restaurang finns plats för 90 gäster. BauerGården håller mycket hög klass på maten och vi fokuserar på lokal mat och matupplevelser. Varför inte testa vårt trolska skogsinfluerade ”Bauerpaket” – En matupplevelse utöver det vanliga och en övernattning!

Ställplats:
BauerGården erbjuder även en modern ställplats för husbilar.
I samhället Bunn intill Bunnsjön ligger vår exklusiva ställplats med plats för ca 90 husbilar. Här ingår allt från grillplatser, badstrand och Bastubad, men även el, WiFi och Canal Digitals tv-utbud. Likaså toalett/dusch/pentry/tvättmaskin och tömningsstation för toalett och gråvatten.
Först ut med fem husbilar i betyg
Sajten husbilskompisar.se testar ställplatser och när turen kom till BauerGården delades för första gången full pott ut.
– Den här ställplatsen har som sagt allt du kan önska och lite till. Passa på att planera in två dagar så hinner du njuta av allt vad som erbjuds. Jag grymtade runt, letade och nosade efter något som skulle hålla nere betyget men jag gick bet. Det vore lika mycket tjänstefel som att inte skriva om stället som att inte ge fem husbilar i betyg.
– Gomer Swahn, husbilskompisar.se

Konferens

Konferenshotell BauerGården
I hotellet finns totalt 27 rum och 53 bäddar, samtliga rum är nyrenoverade och håller hög klass.
Vi erbjuder tre Konferensrum till 50, 30 och 12 personer med modern utrustning.
Önskar man att ha en avkopplande stund efter konferensen så erbjuder vi gratis tillgång till bastuanläggning vid vattnet och ett utegym.
Flera olika aktiviteter erbjuds i omgivningen – varför inte testa att baka polkagrisar eller åka en trolsk båttur?
Restaurangen
I vår fina restaurang finns plats för 100 gäster. BauerGården håller mycket hög klass på maten och vi fokuserar på lokal mat och matupplevelser. Varför inte testa vår trolska skogsinfluerade ”Bauermeny” – En matupplevelse utöver det vanliga!
Bra att veta:
Vi serverar gärna ett lokalt matalternativ – kanske isterband från Hugos i Örserum låter gott?
Vi är ett glatt gäng på hotellet som gärna hjälper till med specialönskemål, kanske boka en kul aktivitet?
Det finns en minibuss på hotellet som går bra att låna mot en liten kostnad
I bastubyggnaden finns ett litet kök och uppehållsrum, precis vid badplatsen, som går bra att hyra
Vi har ett utegym så glöm inte att packa träningskläder!

Utbud

Kanotpaddling
Hyr kanoter hos oss direkt i receptionen eller förbokas
Kanothyran är 300:- / dag och vi har 13 st kanoter totalt. I sjön Bunn finns både öar, vackra ”Bauerkanalen”och fina omgivningar att utforska.

Guidning på Grenna Polkagriskokeri
På Grenna Polkagriskokeri erbjuds en gratis guidning som innefattar historien om Amalia Ericsson som är kvinnan bakom Polkagrisen samt visning av polkagrisbakning, någonting man inte få missa när man är i närheten av Gränna. Förbokas.
Egen bil är att föredra med hotellet kan stå till tjänst med transport mot en tilläggskostnad på 100 kr/person, förbokas.

Baka din egen polkagris!
Var med vid tillverkningen av polkagrisar och baka ditt egen rödvita stång. Bakningen sker på Grenna Polkagriskokeri som ligger på Brahegatan mitt i vackra Gränna. En rolig aktivitet som passar de flesta och tar ca 1 timma. Grupper går att boka om max 10 personer och priset är 2450 kr inkl. moms för hela gruppen. Förbokas.

Testa att baka Grännaknäcke i Gränna
Var med vid tillverkningen av Grännaknäcke och baka ditt egen knäckebröd. Bakningen sker på Grännaknäcke som ligger på Brahegatan mitt i vackra Gränna. En rolig aktivitet som passar de flesta och tar ca 1 timma. Grupper går att boka om max 10 personer och priset är 2450 kr inkl. moms för hela gruppen. Förbokas

Vin eller ölprovning förbokas och kostar 150 kr/person
Honung och ostprovning förbokas och kostar 150 kr/person

Logi

Rummen finns i tre olika kategorier:
De Luxrum : Extra komfortabelt hotellboende i designade DeLux-rum i huvudbyggnaden.
Rum nr 10 har två enkelsängar, övriga rum har dubbelsängar.
Dubbelrum: I Lilla Hotellet, det så kallade Solhem, erbjuder vi rum med full hotellstandard. Bra att veta när man bokar är att rum nr 43 har dusch och toalett i korridoren. De flesta rummen är utrustade med dubbelsäng men vissa rum har två separata sängar, fråga gärna vid bokning. Övriga byggnader på hotellet erbjuder dubbelrum med olika standardnivåer.
Junior svit: Ett något rymligare DeLux-boende i huvudbyggnaden med balkong och sjöutsikt.
Vi erbjuder även ett enkelrum samt hyr ut våra dubbelrum som enkelrum vid behov.
Ett enklare boende finns i forma av Smålandsstugan som erbjuder totalt 6 sovplatser fördelat på två rum samt litet kök och en toalett/badrum.

Fest

Restaurangen
I vår fina restaurang finns plats för 90 gäster. BauerGården håller mycket hög klass på maten och vi fokuserar på lokal mat och matupplevelser. Varför inte testa vårt trolska skogsinfluerade ”Bauerpaket” – En matupplevelse utöver det vanliga och en övernattning!
I anslutning till restaurangen finns vår lounge ”Bauer Rummet” samt en bar.

Kommunikation

Välkommen till BauerGården!
SÅ HÄR HITTAR DU TILL OSS!
BauerGården ligger i idylliska Bunn mellan Gränna och Jönköping/Huskvarna, bara 10 min från E4. Centralt beläget med Jönköping och Elmia inom ca 3 mil, Linköping inom ca 10 mil, Göteborg inom ca 15 mil och med Malmö och Stockholm inom ca 30 mils avstånd.

BauerGårdens Gästgiveri & Konferens

Adress: Bunn, 563 93 Gränna
Tel: 036-540 06
E-post: info@bauergarden.se
Webb: www.bauergarden.se
GPS-koordinater: N 57° 56′ 11.1″ O 14° 29′ 31″

Från norr: E4 mot Jönköping, avfart 103 mot Gyllene Uttern vid Gränna. Tag vänster vid Gyllene Uttern. Kör 8 km söderut till rondell i Ölmstad. Fortsätt mot Bunn.

Från söder: E4 mot Stockholm, ca 22 km norr om Jönköping, avfart 102 mot Ölmstad. Kör 5 km till rondell i Ölmstad. Fortsätt mot Bunn.

Buss: Ölmstad 3 km
Tåg: Jönköping 40 km
Flyg: Axamo Jönköping 90 km

Övrigt

Den kände konstnären John Bauer bodde under flera år i Bunn och det var här han fick sin inspiration till sina målningar. Kom och upplev de trolska skogarna genom en båttur på kanalen och få historien berättad för dig om John och Esther och deras tragiska livsöde.

Antal rum och bäddar

 • 27 rum
 • 55 bäddar
 • 1 stugor
 • 1 enkelrum
 • 26 dubbelrum

Konferenslokaler

 • 3 lokaler
 • 2 grupprum
 • 50 platser i största lokalen
 • 90 platser totalt i restaurang

Festvåning

 • 2 festvåningslokaler
 • 72 platser i största lokalen

Avstånd

 • Stockholm: 300 km
 • Malmö: 350 km
 • Göteborg: 180 km
 • Jönköping: 40 km
 • Sundsvall: 675 km

Miljö

 • Landet

Utbud

 • Bastu
 • Cyklar
 • Dryckesprovning
 • Fiske
 • Gym
 • Kanoter/kajaker
 • Kräftfiske
 • Motionsspår
 • Ridning
Visa fler detaljer

Lokalbeskrivningar

Lilla konferensen

Restaurangen

Stora konferensen

Visa alla lokaler

Om BokningsBolaget

Vi är en helhetsleverantör av konferenser och event i hela världen. Låt dig inspireras av de mötesplatser som vi förmedlar och skicka sedan en förfrågan till våra konferensexperter som hjälper dig med allt från bokning till innehåll. Vi kan hjälpa er med allt från idé till slutgiltigt utförande. Vi anordnar konferenser, företagsevent, kongresser, m.m.