Sundbyholms Slott - | BokningsBolaget.se
Användarnamn: 
Lösenord:
Kom ihåg inloggningen

Ta kontakt

För kostnadsfri personlig hjälp att ta fram förslag efter era behov och genomföra bokning, hör av dig genom informationen här intill eller skicka en förfrågan genom vårt bokningsformulär.

Bokningsförfrågan

   
   
(Kom ihåg att ange i vilken region som mötet ska äga rum)

I och med att du kontaktar oss via vårt webbformulär godkänner du att vi lagrar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittiofyra med siffror i fältet här

Stockholm

Tel: 08-506 285 00
E-post: info@bokningsbolaget.se
Industrivägen 1
171 48 Solna

Göteborg

Tel: 031-701 01 10
E-post: gbg@bokningsbolaget.se
Teatergatan 19
411 35 Göteborg

Sundbyholms Slott

Södermanland / Sörmland

Välkomna till Johannitermunkarnas gamla semesterparadis Sundbyholm!
Här bjuds gäster på en underbar slotts- och herrgårdsmiljö som blandas med komfort i det fyrstjärniga konferenshotellet.

På Sundbyholms Slott erbjuder man även isolerade konferenser, med egna logibyggnader, egna konferensbyggnader och egna matsalar.

Anläggningen ligger lättillgängligt vid Mälarens södra strand, cirka 70 minuter från centrala Stockholm. Själva slottsbyggnaden upprättades 1648 av riksamiral Carl Carlsson Gyllenhielm, son till Karl IX och sonson till Gustav Vasa.

Slottet är idag en à la carte restaurang och festvåning, med ett välrenommerat kök som arbetar mycket med lokala råvaror. Den största fest- och bankettsalen rymmer upp till 250 middagsgäster, och är därmed en av Sveriges största slottssalar.
Hotellrummen finns i olika annex, varav konferenshotellet har de flesta rummen med panoramautsikt över Mälaren och dessutom med luftkonditionering. Näst intill alla 115 hotellrum har nyrenoverade badrum. Här finns stor möjlighet för uppgradering i någon av de tolv lyxiga sviterna, där fyra dessutom har egen bastu.

Den sörmländska naturen har genom århundraden förskönats ytterligare med parker och alléer. Här finns Europas nordligaste bokskog, Mälarens längsta naturliga sandstrand och stora möjligheter till promenader och uteaktiviteter.

Här erbjuds unika gruppaktiviteter, både inom- och utomhus, såsom skattjakt, teambuildingspussel, agentuppdrag, dryckeskamp, smak- och doftpromenad med mera.
I den fina gästhamnen ligger eldrivna bryggflottar för färder ut på Mälaren. Den 1000-åriga Sigurdsristningen, som ligger på 15 minuters promenadavstånd, är en trevlig destination.

Nära slottet finns även en travbana. Ponnytrav är en mycket uppskattad aktivitet för ett konfererande sällskap. Andra gäster som vill ta det lugnt kan bada i de varma utomhus massagepoolerna, anpassade för arktiska förhållanden, eller umgås i hotellets bastu.

Jubiléer och större evenemang firas med kanonsalut och röda mattan, ibland med förstärkning av trumpetfanfarer och fyrverkerier över den stora slottsparken och Mälarens vatten.

Konferensgästen kan lämna vardagen under en spännande temamiddag - vad sägs om en hovlik 1700-tals maskeradbal i den stiliga Riddarsalen, en vikingamiddag i de spännande källarvalven eller kanske ett nervkittlande och humoristiskt mordskådespel under middagen? Här finns miljön som gör temamiddagarna äkta och lyckade.

Bokningsförfrågan

   
   
(Kom ihåg att ange i vilken region som mötet ska äga rum)

I och med att du kontaktar oss via vårt webbformulär godkänner du att vi lagrar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiotvå med siffror i fältet här

Vår-sommar-hösterbjudande

Sundbyholms Slott är så otroligt vackert denna tid med marinan, sandstranden, bokskogen – ett paradis omgivet av Mälarens glittrande vatten. Det är också vår högsäsong, en hektisk tid med många gäster. Helpensionspriserna varierar dag för dag. Om du är flexibel med dina datum kan vi ge förslag på rabatterade dagar.I konferenspaketet för helpension ingår:

 • Förmiddagsfika med smörgås alternativt fikabröd, kaffe, te, juice
 • Serverad konferenslunch, sallad, bröd, smör, måltidsdryck, kaffe, te, godsak
 • Eftermiddagsfika med fikabröd, småkakor, kaffe, te, juice
 • Serverad trerätters konferensmiddag på slottet, måltidsdryck, kaffe, te
 • Logi
 • Frukostbuffé på slottet

Helpensionspris i enkelrum: Upp till 35% rabatt (ordinarie pris 2595 kr ex moms):

Måndagar: 1695 – 2195 kr ex moms

Övriga dagar: 1795 – 2695 kr ex moms

Be oss om en offert för exakt helpensionspris.

Helpensionspris i dubbelrum: Upp till 32% rabatt (ordinarie pris 2195 kr ex moms):

Måndagar: 1495 – 1995 kr ex moms

Övriga dagar: 1595 – 2295 kr ex moms

Be oss om en offert för exakt helpensionspris.

Under denna period är det stor variation på priser. Vi kan ge förslag på rabatterade dagar om du är flexibel med dina datum.

Erbjudandet gäller till och med den 30/9 2024.

Bokningsförfrågan


   
   
(Kom ihåg att ange i vilken region som mötet ska äga rum)

I och med att du kontaktar oss via vårt webbformulär godkänner du att vi lagrar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttiosex med siffror i fältet här

Konferens

I dag är Sundbyholm lika bildningssinnat som på Gyllenhielms tid, anstiftaren av Sveriges första folkskola.

På Sundbyholm finns 8 konferenslokaler och 11 grupparbetsrum. Alla konferenslokaler är modernt utrustade med bredband och fritt wifi, dataprojektor, whiteboard och blädderblock samt block och penna vid varje plats. Alla lokaler utom de allra minsta har även ljudanläggning och mikrofoner. I flertalet konferensrum finns ergonomiska konferensstolar från Scandiform. Även frukt och godis ingår i lokalhyran.

250 personer kan tillsammans eller i mindre grupper konferera i dessa ändamålsenliga lokaler, i många fall med strålande sjöutsikt.

Utbud

På Sundbyholms Slott levandegörs kultur och traditioner. Här firas ståtliga nyårsfester, valborgseldar, midsommardans, konserter i slottsparken och liknande gemytliga arrangemang.

I Slottets 1700-tals hovlika maskeradbaler och medeltida vikingafester ingår all tidstrogen rekvisita, klädsel, andlig och lekamlig spis. Under en 1700-tals maskeradmiddag är alla klädda till kungar och drottningar, prinsar och prinsessor. Röda mattan rullas ut och slottets kanonjärer skjuter salut. Hierarkier inom företaget suddas helt ut denna kväll.

Sundbyholms Slott erbjuder också den perfekta miljön för vikingamiddagar i de spännande källarvalven på slottet. En vikingamiddag kan inledas med mjöd och en trekamp i slottsparken, eller kanske med en promenad eller en färd på bryggflottarna bort till den 1000-åriga Sigurdsristningen, där toastmastern överfaller den intet ont anande gruppen.
Vårt senaste tillskott i temamiddagarna är hemlig agentfest där gästerna tillsammans ska lösa kluriga mysterier. Lokalen dekoreras och kasinoborden ställs fram. Allt för att skapa rätt stämning.

En populär temamiddag är också "Slottsmord i Maten", en humoristisk och spännande deckargåta med skådespelare som underhåller gästerna på ett interaktivt sätt.

Här arrangeras även grillaftnar med egen kock på slottsterrassen för konfererande sällskap. Terrassen, som kan delas av för privata sällskap, rymmer flera hundra middagsgäster och har en strålande utsikt över slottsparken, alléerna och Mälaren.

På Sundbyholm kan man också koppla av med ett massagebad i de varma utomhusbaden (bubbelpooler), anpassade för arktiska förhållanden, eller njuta av en stund i bastun.

Nära slottet finns en travbana, som bland annat erbjuder ponnytrav som konferensaktivitet.

På sommarhalvåret erbjuds även tre eldrivna bryggflottar för totalt 30 personer och aktiviteter i den stora slottsparken. Vintern lockar med skridskoåkning och avkoppling framför brasorna på Slottet, kanske med en drink och en lättsam historik om slottet. Vintern är även lämplig för en mängd inomhusaktiviteter såsom en vin- eller champagneprovning, en dryckeskamp, en chokladprovning eller en musikquiz.

Övriga aktiviteter är skattjakt, slottskamp, utflykter med båt eller kajaker, teambuildingspussel, smak- och doftpromenad, kreativt måleri, motionsspår och vandringsled, biljard med mera.
Varmt välkommen att diskutera vilka aktiviteter som är lämpliga för just er grupp.

Logi

Rofyllt bredvid slottet ligger det fyrstjärniga hotellet i olika annex. Totalt erbjuds 115 hotellrum och 235 bäddar (några fortfarande under renovering, klara under 2022). Alla hotellrum har bekväma sängar och helkaklade badrum. Samtliga hotellrum kan även användas som enkelrum.

Konferensanläggningen är unik med sina många sviter - av de totalt 26 sviterna är 12 lyxsviter med stilig inredning och jacuzzi/ badkar alternativt både jacuzzi/ badkar och bastu i badrummen.

De 14 juniorsviterna ligger i små hus, chalets, i parken och är mycket rymliga och bekväma med vackra möbler och tyger.

De flesta hotellrum finns i den större hotellbyggnaden, där även flertalet konferenslokaler och grupprum ligger, alla med tillgång till wifi (fiberkabel finns). Endast ett dubbelrum är handikappanpassat. Samtliga av den större hotellbyggnadens rum har luftkonditionering och flertalet har även strålande sjöutsikt.

Fest

Slottets festvåning består av den stiliga Riddarsalen, med plats för 250 middagsgäster, och Rosa Salongen, med plats för 50 middagsgäster.

Intill festsalarna ligger Övre Jakthallen, där en välkomstdrink kan avnjutas i brasans sken.

Dessutom kan Förmaket och Hörnkammaren, som båda ligger intill á la carte restaurangen på entréplan, användas som festlokaler till privata sällskap. Även i de spännande källarvalven finns lokaler som kan ge den rätta inramningen för en lyckad fest.

Kommunikation

Från Stockholm, tag E20 mot Göteborg, vid Eskilstunas huvudinfart tag av mot Sundbyholm (se skylt "Sundbyholm" redan på E20). Ca 70 min. med bil från Stockholm (från centrum).
Buss Sundbyholm
Tåg Eskilstuna: 12 km
Buss Västerås: 58 km

Övrigt

Öppet året om. Även stort utbud för privatpersoner såsom weekendpaket med interaktiva mordgåtor, romantiska weekendpaket, Champagneweekends, Vinprovningsweekends, Valborg- och midsommarfirande, nyårspaket, julbordsweekends, golfpaket, bröllops- & festarrangemang på slottet. Temamiddagar.

Inspireras av Sundbyholms Slott

Antal rum och bäddar
 • 115 rum
 • 235 bäddar
 • Allergisanerat
 • Handikapanpassat
Konferenslokaler
 • 8 lokaler
 • 14 grupprum
 • 250 platser i största lokalen
 • 550 platser totalt i restaurang
Festvåningar
 • 1 festvåningslokaler
 • 250 platser i största lokalen
Avstånd
 • Stockholm: 110 km
 • Göteborg: 375 km
 • Malmö: 600 km
 • Sundsvall: 420 km
 • Jönköping: 280 km
Karaktär
 • Slott/Herrgård
 • Konferensanläggning
Läge
 • Avskilt
 • Sjö/Vattendrag
Logi/Restaurang
 • Allergivänligt
 • Fullständiga rättigheter
 • Handikappanpassat
Lokaler/Utrustning
 • Fiberteknik
 • Ljus-och ljudanläggning
 • Projektor
 • Digital studio
 • Fritt trådlöst Internet
 • Hybridmöte
Medlemskap/Märkning
 • Countryside Hotels
 • Miljöcertifierade med Green Key
 • KRAV-certifierat
 • Medlem i Visita
Hälsa & Skönhet
 • Gruppträning
Mat & Dryck
 • Dryckesprovning mm
 • Julbord
 • Vinkällare
Pool & Relax
 • Relaxavdelning
 • Bastu
 • Bubbelpool
Sport & Fritid
 • Biljard
 • Kajak/kanot
 • Teambuilding

Om BokningsBolaget

Vi är en helhetsleverantör av konferenser och event i hela världen. Låt dig inspireras av de mötesplatser som vi förmedlar och skicka sedan en förfrågan till våra konferensexperter som hjälper dig med din bokning. Vi anordnar konferenser, företagsevent, kongresser, m.m.

Bokningsförfrågan

   
   
(Kom ihåg att ange i vilken region som mötet ska äga rum)

I och med att du kontaktar oss via vårt webbformulär godkänner du att vi lagrar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiofem med siffror i fältet här